Ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes ανιχνεύθηκε σε λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με την εμπορική επωνυμία «franka LUNCHEON ΘΡΑΚΗΣ», έπειτα από έλεγχο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην ομώνυμη βιομηχανία αλλαντικών και τροφίμων.

Η επιμολυσμένη παρτίδα αλλαντικών αποσύρθηκε, ωστόσο οι ειδικοί συστήνουν στους πολίτες που τυχόν τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, «η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια ελέγχου σε βιομηχανία αλλαντικών & τροφίμων, διενήργησε διερευνητική δειγματοληψία σε έτοιμα συσκευασμένα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, στα οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με την εμπορική επωνυμία «franka LUNCHEON ΘΡΑΚΗΣ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 380 γραμμαρίων (6 τεμάχια ανά συσκευασία), με ημερομηνία λήξης 28-6-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ ΑΕ», ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης».