Τελευταία ενημέρωση: 18:30

Συνελήφθησαν σήμερα  το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρωμένου του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 27 και 32 ετών, για εγκληματική οργάνωση και εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετική καταγγελία αρμόδιου υπαλλήλου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), για άτομα τα οποία παραβιάζουν κυτία και παρεμβαίνουν στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών του Ο.Τ.Ε., στην περιοχή Σταυρωμένου, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση παρακολούθησης υποσταθμών του δικτύου, από αστυνομικούς.

Σήμερα το πρωί, οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν ένα υποσταθμό του Ο.Τ.Ε. και προέβησαν στην απεγκατάσταση του ήδη τοποθετημένου αυτοσχέδιου μηχανισμού τηλεφωνικού κυκλώματος, παρεμβολής, τηλεφωνικών γραμμών και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι παραπάνω αλλοδαποί αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας με δομημένη και διαρκή δράση τα οποία χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία που κατείχαν, παρενέβαιναν σε τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, συνδρομητών του Ο.Τ.Ε., μέσω των οποίων πραγματοποιούσαν παράνομες κλήσεις ομιλίας σε τηλεφωνικές συνδέσεις εταιριών παροχής υπηρεσιών του εξωτερικού, αποκομίζοντας μέσω των εταιριών αυτών παράνομο οικονομικό όφελος.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μέθοδο, παρενέβησαν σε 17 τηλεφωνικές γραμμές ιδιωτών, σε περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, με επαναλαμβανόμενες κλήσεις σε συνδρομητές του εξωτερικού.

Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.