Την εκτίμησή του ότι το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα αποτύχει αν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό εξέφρασε την Παρασκευή, σε συνέδριο του ΔΝΤ, ο Πολ Τόσμεν.

Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν η Ελλάδα χρειάζεται να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της και να πατάξει τη φοροδιαφυγή, αλλιώς απειλείται με εκτροχιασμό το νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα

«Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα θα επιτύχει αν δεν βελτιωθεί η εφορία. Αυτό είναι το σημείο κλειδί στο οποίο έχουμε αποτύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν.

«Αν οι ελληνικές αρχές δεν κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το πρόγραμμα δεν θα επιτύχει» πρόσθεσε.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε μάλιστα ότι οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να κόψουν προνοιακά επιδόματα αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή και δεν αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι \”υπάρχει ανησυχία\” μεταξύ των επενδυτών για το αν η Ελλάδα \”θα τα καταφέρει\”.

Ερωτηθείς για τις εκλογές, ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι ήταν θετικό πως τα δύο κόμματα στήριξαν το πρόγραμμα και χαρακτήρισε αυτή τη στάση \”μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν\”.

\”Οι εκλογές θα δοκιμάσουν τη στήριξη αυτή στο πρόγραμμα\” ανέφερε, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει καμπή αυτής της τάσης και ότι θα ενδυναμωθεί η βούληση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook