Πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Citan στον διεθνή Τύπο, κατά την οποία δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία για το νέο επαγγελματικό μοντέλο της Mercedes.
To νέο Citan είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη Renault. Το νέο Citan (συνδυασμός των λέξεων City-Titan) βασίζεται στο γνωστό μας Kangoo, όμως παρά ταύτα διαθέτει τα πλήρη στοιχεία των μοντέλων της Μercedes. Επίσης, υιοθετεί πρώτο τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των επαγγελματικών μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. H επίσημη πρεμιέρα του στον κόσμο της Αυτοκίνησης θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο, στη διεθνή έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου του Ανόβερο. 

\"\"

 
Mε γνώμονα τη χρήση του, το νέο Citan θα διανέμεται με τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος. Το Compact θα έχει μήκος 3,94 μέτρα, το Long 4,32 μέτρα και το Extra Long 4,71μέτρα αντίστοιχα.
Επιπλέον των εκδόσεων Van, το νέο Vanette της Mercedes-Benz θα διατίθεται και στις εκδόσεις «Mixto», που προσφέρονται με δεύτερη σειρά καθισμάτων, αλλά και στις εκδόσεις «Crewbus». Σε κάθε περίπτωση, το μικτό βάρος του Citan δεν θα ξεπερνά τα 2.200 κιλά.

\"\"

Το αποκλειστικά προσθιοκίνητο Citan θα εφοδιάζεται με το σύστημα ευστάθειας Adaptive ESP, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεών του. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα διαχειρίζεται και τις λειτουργίες επιμέρους συστημάτων όπως τα ABS, VDC (Vehicle Dynamic Control, TCS (Traction Control System) και ASR (Acceleration Skid Control).

\"\"

Αν και τα στελέχη της Mercedes-Benz ήταν φειδωλά σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα του Citan, αποκάλυψαν ότι το νέο επαγγελματικό μοντέλο θα διατίθεται σε εκδόσεις με μέση κατανάλωση καυσίμου που δε θα ξεπερνά τα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες diesel απόδοσης από 75 έως 110 ίππων, αλλά και με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης, ισχύος 115 ίππων. Αμφότερα θα καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 και θα παρέχονται και εκδόσεις με σύστημα ECO Start/Stop, ενώ τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι πέντε ή έξι σχέσεων. 

\"\"

4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook