Τραγωδία μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του GP της Formula 1 στο Μπαχρέιν, καθώς έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στη διάρκεια της νύχτας σε σιιτικά χωριά, βρέθηκε ένας νεκρός άνδρας κοντά στη Μανάμα, εκεί όπου διεξάγονται οι προκριματικοί του GP.

Η σιιτική αντιπολίτευση του Μπαχρέιν ανακοίνωσε το Σάββατο την ανακάλυψη του πτώματος ενός άνδρα στο χώρο όπου έγινε μια νυχτερινή διαδήλωση κατά του καθεστώτος.

«Το πτώμα του μάρτυρα Σαλάχ Αμπάς Χαμπίμπ» βρέθηκε στη στέγη ενός κτιρίου κοντά στην Σακούρα, ένα χωριό κοντά στην Μανάμα, όπου μια διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς κατεστάλη «άγρια» από τις δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρει η Wefaq, η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης, σε ανακοινωσή της. Αξιωματούχος της κυβέρνησης που ρωτήθηκε δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός.

Τη νύχτα, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις εισόδους των χωριών Καρζάκαν, αλ Μαλικίγια, Ντουμιστάν και Σάντα, τα οποία βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σιρκουί. Κάποιοι από τους διαδηλωτές φορούσαν κουκούλες, ενώ άλλοι φορούσαν σάβανα στα οποία είχαν γράψει «είμαι ο επόμενος μάρτυρας». Το κίνημα αυτό έχει καλέσει σε «τρεις ημέρες οργής» με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Grand Prix με το σύνθημα «Όχι στη Formula του αίματος».

Το πλήθος στη διάρκεια διαδηλώσεων που διοργάνωσε το κίνημα «Νέοι της 14ης Φεβρουαρίου» φώναξε συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «Κάτω ο Χάμαντ», αναφερόμενοι στον βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα.

Εξάλλου, λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που ζητά συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σιρκουί του Σάχιρ όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας της Formula 1.

 

in.gr