Φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ζει μόνο στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά παράλληλα γιορτάζει τους εορτασμούς του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσάς του, Ελισάβετ.

Όταν η μικρή Λίλιμπετ, όπως χαρακτηριστικά την προσφωνούσαν οι δικοί της άνθρωποι, έγινε βασίλισσα σε ηλικία 25 χρονών, λίγοι μπορούσαν να φανταστούν τη μακρά και επιτυχημένη βασιλεία που θα διένυε.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο τότε πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ -οι φήμες τις εποχής τον ήθελαν να είναι ερωτευμένος μαζί της- τόλμησε και προέβλεψε ότι η Βρετανία ήταν έτοιμη για μια δεύτερη χρυσή εποχή, με γνώμονα τη νεαρή τότε μονάρχη. Και δεν είχε άδικο. 

60 χρόνια μετά, η συνέχεια και η σταθερότητα είναι το σήμα κατατεθέν της Ελισάβετ, που, παρά τα σκάνδαλα των μελών της βασιλικής οικογένειας, κατάφερε να βγει ακλόνητη, ισχυρή  και πιο δημοφιλής από ποτέ.

Δώδεκα Βρετανοί πρωθυπουργοί, δώδεκα Αμερικανοί πρόεδροι και έξι Πάπες άλλαξαν στη μέχρι τώρα βασιλεία της, με την ίδια να παραμένει ακλόνητη στο πόστο της.

Με τους εορτασμούς λοιπόν να βρίσκονται σε διαδικασία κορύφωσης, ακόμα και το παλάτι του Μπάκιγχαμ -η επίσημη κατοικία της ίδιας- ζει στους ρυθμούς του πιο ισχυρού μονάρχη του κόσμου, με το πρόσωπο της Ελισάβετ να κοσμεί την εξωτερική πρόσοψη του παλατιού και τους πιστούς της υπηκόους απλά να αναφωνούν: «God save the Queen!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook