Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διευκρινίσει στα κράτη-μέλη πως νέοι πόροι, πλέον των 430 δισ. δολαρίων, δεν θα χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένη χώρα, εν μέσω ανησυχιών πως τα κεφάλαια θα διοχετευτούν σε νέο πακέτο διάσωσης εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης του Οργανισμού.

«Οι πόροι αυτοί θα είναι διαθέσιμοι για όλα τα μέλη του ΔΝΤ και δεν προορίζονται για μία χώρα συγκεκριμένα» αναφέρει το προσχέδιο, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Ξεχωριστά, το ΔΝΤ αναφέρει πως οι νομισματικές πολιτικές στήριξης θα πρέπει να διατηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όσο ο πληθωρισμός παραμένει συγκρατημένος, ωστόσο την ίδια στιγμή οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να προετοιμάσουν τη διακοπή της χρήσης επεκτατικών και μη συμβατικών μέτρων, όπως οι αγορές ομολόγων μεγάλης κλίμακας.

Για την Ευρωζώνη, το προσχέδιο αναφέρει πως «η συνεχιζόμενη πρόοδος στην κατεύθυνση διασφάλισης βιωσιμότητας του χρέους, επίτευξης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέσω της επιδιόρθωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου και ανάληψης γενναίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την παραγωγικότητα και την ισχυρή και ισορροπημένη ανάπτυξη».

Οι αναδυόμενες οικονομίες θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην Ευρώπη, καθώς και από τα αυξημένα επίπεδα και την έντονη μεταβλητότητα στις τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Επίσης, το ΔΝΤ αναφέρει ότι θα στηρίξει τις αραβικές χώρες στη μετάβασή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook