Η Ισπανία πραγματοποιεί «αποφασιστικές προσπάθειες» για να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2012 και η Ιταλία αναμένεται να παραδώσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Olli Rehn.

Μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις ανέφερε επίσης πως οι πράξεις μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης της ΕΚΤ (LTROs) έδωσαν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο χώρο να «αναπνεύσει» βραχυπρόθεσμα.

Για τον Olli Rehn η δημοσιονομική προσαρμογή είναι η μοναδική βιώσιμη στρατηγική για την προαγωγή της οικονομικής σταθερότητας, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες εντάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων αλλά και στην ανάγκη μείωσης των υψηλών επιπέδων χρέους.

Ξεχωριστά ο Rehn καλωσόρισε το δεύτερο πακέτο στήριξης που συμφωνήθηκε με την Ελλάδα και περιελάμβανε την απομείωση του 53,5% του χρέους που είχαν στα χέρια τους οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας. «Το νέο αυτό πακέτο ανοίγει τον δρόμο για να επιστρέψουν τα δημόσια οικονομικά και η ελληνική οικονομία σε βιώσιμη τροχιά» είπε.

Ο Rehn τόνισε την ανάγκη όλα τα κράτη-μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να μειώσουν τα ελλείμματά τους, όπως προβλέπει το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης. Κάλεσε, δε, τις χώρες που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα στήριξης να συνεχίσουν να υλοποιούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να επιμείνουν στους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook