Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές» που θέτει στο εκλογικό σώμα. «Κάτι τέτοιοι σημάνει τη διάλυση της οικονομίας» είπε.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ο κ.Βενιζέλος άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον «φίλο» Φώτη Κουβέλη, ο οποίος -όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- έκανε την ίδια πρόταση με τον κ. Σαμαρά για επανάληψη εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον προπηλακισμό κατά του Πέτρου Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού και του φασισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά, καταδικάζοντας την επίθεση από «συντεταγμένες δυνάμεις της Χρυσής Αυγής».

«Καταδικάσαμε με όλη τη δύναμη της πολιτικής μας φωνής αυτή την ενέργεια και καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν μαζί μας και να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και χαίρομαι γιατί έχει αρχίσει η ανταπόκριση των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλευτικού τόξου σε αυτή την πρόσκληση» τόνισε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ιδιαίτερα το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, που προκύπτει τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις.

«Εάν αφήσουμε να εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που καταγράφεται ως τώρα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. Τώρα ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του 1950 και του 1960 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις.»

Επανάλαβε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης σε αντίθεση τόσο με τη ΝΔ όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα.

Για τα κόμματα της Αριστεράς, είπε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν, λόγω αγεφύρωτων διαφορών, κάτι που φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές.

«Η πρωτιά του Κινήματος στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος από ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία» συνέχισε.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο εντός τριετίας μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ\’ οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook