Την έντονη αγανάκτησή τους για τη διαδικασία επαναπατρισμού των χιλιάδων Κινέζων εργαζομένων από τη Λιβύη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι παρακάτων φορείς:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Δ. ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΑΝΙΩΝ

Σε μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωσή τους που κοινοποίησαν σήμερα Πέμπτη αναφέρουν:

Κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των Κινέζων εργαζομένων από τη Λιβύη , λόγω των εκεί εξελίξεων, ζητήθηκε η συνδρομή της χώρας μας με παροχή βοήθειας για τη μεταφορά , διαμονή και επαναπατρισμό των ατόμων αυτών , μέσω Κρήτης που λόγω της στρατηγικής της θέσης είναι ο πιο ενδεδειγμένος τόπος για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω.

Ο αρχικός σχεδιασμός της φιλοξενίας , που ήταν ο καταμερισμός των 13.000 ατόμων σε μικρότερες ομάδες και η ισόρροπη προώθησή τους σε όλη την Κρήτη, όπως επιβάλλεται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις , άλλαξε όταν τα πλοία που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά έλαβαν εντολές να κατευθυνθούν μόνο στο Ηράκλειο και να αποβιβάσουν μόνο εκεί όλους τους προς επαναπατρισμό Κινέζους .

Ακούσαμε στη συνέχεια τις διάφορες αιτιολογήσεις των αρμοδίων φορέων της πολιτείας , μέσω του τύπου , ότι αυτό έγινε ώστε να βρίσκονται όλοι μαζί , να γίνει εξοικονόμηση πόρων από την κυβέρνηση της Κίνας λόγω της μη διασποράς τους σε απομακρυσμένες περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται , αλλά και αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών του Ηρακλείου για την ασφαλή διακίνηση και επαναπατρισμό των φίλων Κινέζων.

Χρησιμοποιήθηκε και το άλλοθι ότι αυτός που αποφασίζει αλλά και γενικά διαχειρίζεται είναι η Κινέζικη Πρεσβεία αποκλειστικά.

Την αμέσως επομένη ημέρα και ενώ είχαν μεταφερθεί και φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο το σύνολο περίπου των προς επαναπατρισμό ατόμων , διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για ένα παιγνίδι αποκλειστικά οικονομικών συμφερόντων και μόνο , που παίχτηκε εις βάρος των λοιπών επαγγελματιών της Κρήτης , αφού ο επαναπατρισμός των Κινέζων ξεκίνησε να γίνεται από το Αεροδρόμιο των ΧΑΝΙΩΝ μαζικά , με χρήση πολλών τουριστικών λεωφορείων από το Ηράκλειο, περιπολικών της αστυνομίας και ασθενοφόρων συνοδείας του ΕΚΑΒ.

Είναι συνεπώς ηλίου φαεινότερο ότι οι παραπάνω φτηνές δικαιολογίες δεν ευσταθούν και ότι οι αιτιάσεις περί κόστους και εξασφάλισης της μέγιστης δυνατής ασφάλειας των επαναπατριζόμενων είναι παραμύθια.
Μας διακατέχει οργή και αγανάκτηση για τον χειρισμό αυτό και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την διαχείριση του όλου ζητήματος , ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου οι επιχειρήσεις και η οικονομική τους επιβίωση βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Εκείνο όμως που μας προβληματίζει περισσότερο είναι ότι η νέα Περιφερειακή αυτοδιοικητική πρακτική καταστρατηγεί με το καλημέρα τις διαβόητες διακηρύξεις της περί ισόρροπης ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης και ίσης παροχής ευκαιριών σε όλους τους πολίτες της.

Άραγε αυτό ήταν ένα σαφές δείγμα ως προς το τι θα πρέπει να αναμένουμε από εδώ και εμπρός ;

ΟΙ εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook