Παρίσι, Ισπανία, Βενετία, Κούβα, Φλόριδα, Μοντάνα, Αφρική, γοητευτικές πόλεις, χώρες, ήπειροι που επισκέφθηκε και έζησε ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ,ο μεγάλος πεζογράφος και μεγάλος ταξιδευτής, που τις περιέγραψε με ζωντάνια και λεπτομέρειες στα μυθιστορήματά του αναδημιουργώντας τη γοητεία τους όπως κανένας άλλος.

Ακριβώς αυτή τη «χεμινγουεϊανή» ατμόσφαιρα θα αναπλάσουν τα ξενοδοχεία της αλυσίδας «Χέμινγουεϊ», όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που έχει αναλάβει τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων και της περιουσίας του νομπελίστα συγγραφέα.

Την ιδέα για την κατασκευή και τη διακόσμηση των ξενοδοχείων, αναφέρει η αλυσίδα Hemingway Hotels and Resorts, προσέφεραν τα ταξίδια και ο κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής του συγγραφέα και οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να εντάξουν τα πολυτελή ξενοδοχεία στο περιβάλλον και στον χαρακτήρα των τόπων όπου θα ανεγερθούν.

«Ενας καλλιτέχνης χρειάζεται έμπνευση για να αναπτύξει το ταλέντο του και να αναδειχθεί και έτσι ο Χέμινγουεϊ αναζήτησε την έμπνευση στους πιο όμορφους τόπους του κόσμου: το Παρίσι, την Ισπανία, τη Βενετία, την Αβάνα, το Άινταχο. Τα ξενοδοχεία Χέμινγουεϊ θα βρίσκονται σε αυτούς τους τόπους αλλά και σε άλλα όμορφα μέρη του κόσμου, μέσα στο αστικό τοπίο αλλά και στη φύση, σε παραλίες και σε βουνά. Μόνο επιλεγμένα ξενοδοχεία θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν αυτό το βαρύ όνομα.

Κάθε ξενοδοχείο Χέμινγουεϊ θα πρέπει να σέβεται το περιβάλλον γύρω του, να χαρακτηρίζεται από μοναδική αρχιτεκτονική και να παρέχει στους επισκέπτες αυθεντικές εμπειρίες που θα εμπλουτίζουν τη ζωή τους».

Αγαπούσε τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις, ζούσε την κάθε μέρα με πάθος βιώνοντας στο μέγιστο κάθε εμπειρία και απολάμβανε την καλή ζωή. Αυτός ήταν ο Χέμινγουεϊ. Γνώριζε τους θυρωρούς όλων των καλών ξενοδοχείων του Παρισιού και της Βενετίας, όλα τα μπαρ στην Αβάνα, τα καλύτερα μέρη για ψάρεμα.

Η εμπορευματοποίηση του περάσματος του κορυφαίου αμερικανού πεζογράφου από τα μέρη αυτά άρχισε από την επομένη κιόλας της αυτοκτονίας του. Κάθε ξενοδοχείο, κάθε εστιατόριο, κάθε καφέ και μπαρ που επισκέφθηκε έγινε αξιοθέατο εξαργυρώνοντας την παρουσία του. Τα πολυτελή ξενοδοχεία Χέμινγουεϊ συνεχίζουν αυτή την πρακτική και με… επίσημη βούλα.

Τα ντάκιρι, το αγαπημένο κοκτέιλ του συγγραφέα, οπωσδήποτε θα ρέουν άφθονα στα ξενοδοχεία αυτά, στα οποία πιθανόν να βρίσκει κανείς καραμπίνες για κυνήγι και καλάμια για ψάρεμα -τα αγαπημένα του χόμπι-, αλλά και… χαρτί για γράψιμο, γραφομηχανές και ανεξάντλητες βιβλιοθήκες για τους επίδοξους συγγραφείς που θέλουν να βαδίσουν στα αχνάρια του «Πάπα» της αμερικανικής πεζογραφίας.

tovima.gr