Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν τα ανταλλακτικά δίκτυα σε διάφορες περιοχές της χώρας, που βάζουν στους πάγκους τους από φάρμακα και ρούχα μέχρι μαθήματα πιάνου και… γκαρσονιέρες.

Στη Κρήτη τα παζάρια που διοργανώνουν τα ανταλλακτικά δίκτυα σε Χανιά και Ρέθυμνο έχουν καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση του κόσμου που περιμένει τις Κυριακές για να δώσει το παρόν σε κάθε γιορτή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Αυτήν την Κυριακή πραγματοποιούνται δύο ανταλλακτικά παζάρια σε Χανιά και Ρέθυμνο από τα αντίστοιχα δίκτυα που όλο και περισσότερα πλαισιώνονται με νέα μέλη.


3o Ανταλλακτικό παζάρι στο Ρέθυμνο


Το 3ο παζάρι του Ανταλλακτικού δικτύου Ρεθύμνου «Ροδιά» πραγματοποιείται σήμερα στις 12 π.μ. στο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Είναι μια ευκαιρία για γνωριμία, συζήτηση και ανταλλαγή αντικειμένων, προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο παζάρι θα υπάρχει επίσης συλλογική κουζίνα όπου όλοι μπορούν να φτιάξουν και να φέρουν κάτι από το σπίτι τους.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παιδικό παζάρι με παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη και γλυπτική με χαρτί για τα παιδιά (απο τις 12:00 ως τις 14:00).

Θα γίνει επίσης εργαστήριο stretching για τα «μεγάλα» παιδιά!

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ" είναι το σύνθημα του δικτύου

9ο ανταλλακτικό παζάρι στα Χανιά

Το 9ο ανταλλακτικό παζάρι διοργανώνεται σήμερα από το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων (οδός Κοραή, δίπλα στο στάδιο).

Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσική.

Όπως σε κάθε παζάρι έτσι και σ’ αυτό:

•θα συγκεντρώνονται ρούχα και φάρμακα για όσους τα έχουν ανάγκη και

•θα λειτουργεί παιδότοπος ώστε τα μικρά παιδιά αλλά και οι γονείς τους, μέλη του Δικτύου και επισκέπτες του παζαριού, να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες τους.

Εν τω μεταξύ όπως γίνεται γνωστό από το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων από την Τετάρτη 25 Απριλίου θα λειτουργεί το γραφείο του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου 37, καθημερινά το πρωί από τις 10:00 μέχρι τη 1:00 και από τις 7:00 μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

"Το Δίκτυο έχοντας πια μια βάση θα μπορεί να ενημερώνει όχι μόνο τα μέλη του αλλά και τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να σχεδιάζει νέες δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς. "

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο www.diktyoantallagonxanion.gr

Να σημειωθεί ότι τα ανταλλακτικά δίκτυα είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που έχει αναπτυχθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως το Βόλο και την Πάτρα ως ένας τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με δράσεις από τους ίδιους τους πολίτες.