Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ιστορικής σημασίας. Η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος και η ψήφος του κάθε πολίτη είναι κρίσιμης και αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης σε δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων πως το ζητούμενο στην παρούσα φάση της βαθειάς πανευρωπαϊκής κρίσης που βιώνουμε είναι η θεσμική, κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση της χώρας μας.

Η περίοδος της μεταπολίτευσης κλείνει μαζί με μια περίοδο μοναδικής πολιτικής σταθερότητας και ανάπτυξης που κράτησε πάνω από τριάντα πέντε χρόνια. Οι ερχόμενες εκλογές, είπε, δεν αφορούν το παρελθόν.

Είναι απόφαση ευθύνης για το μέλλον. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως από αυτές τις εκλογές θα προκύψει η πολιτική ηγεσία που θα διαχειριστεί την ομαλή διέξοδο της Ελλάδας από την πρωτοφανή κρίση που σήμερα απειλεί με γενικευμένη απαξίωση και απώλεια όλων όσων έχουμε επιτύχει τα χρόνια αυτά.

Οι εξελίξεις στην Ε.Ε είναι αισιόδοξες για την ουσιαστική βελτίωση των πολιτικών συσχετισμών και την αλλαγή στάσης της Ε.Ε. απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα όπως και στην κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Ήδη χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία ζητούν να εγκαταλειφθεί η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και να δώσει χώρο σε αναπτυξιακές και ενισχυτικές της απασχόλησης ευρωπαϊκές πολιτικές.

Με τις εκλογές αυτές θα καθορισθεί τόσο η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ όσο και το επίπεδο ζωής, η κοινωνική συνοχή και το μέλλον των Ελλήνων για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον. Δεν είναι δυνατόν να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού τώρα που αρχίζουν να δίνουν αισιόδοξη προοπτική.

Το δίλημμα διαχωρισμού των πολιτικών δυνάμεων σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» είναι επικίνδυνο και μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει σηματοδοτεί την ευρωπαϊκή συνευθύνη και οφείλει να είναι η λύση και όχι το πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί αυτή την κρίσιμη ώρα στην πορεία για την εκλογική κάλπη, καταλήγει ο κ. Βαλυράκης, είναι το συμφέρον τόσο των απερχόμενων αλλά κυρίως των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook