Ως ένα πόνημα για το οποίο δούλεψαν αρκετές εκατοντάδες ειδικοί από το χώρο της αγοράς, τεχνοκράτες αλλά και από τον χώρο της πολιτικής, περιγράφουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ, στελέχη που πρόσκεινται στον αρχηγό της ΝΔ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του «γαλάζιου προγράμματος», είναι -όπως λέει η Συγγρού- ότι καλύπτει «το σύνολο της ύλης που μπορεί να απασχολήσει την διοίκηση και διαχείριση ενός κράτους» που πρέπει να βγει από την κρίση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί σήμερα, στις 11:30, στο Ζάππειο, ο Αντώνης Σαμαράς είναι «πέντε συν ένας», οι οποίοι σε τίτλους θα μπορούσαν να αποδοθούν ως εξής:

Φορολογία
Ρευστότητα
Πολιτικοοικονομική σταθερότητα
Ασφάλεια – Λαθρομετανάστευση – Παραεμπόριο
Κοινωνική Συνοχή

Ο έκτος άξονας στον οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση θα είναι εκείνος της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου και της ΑΟΖ. Θέματα δηλαδή τα οποία έχει φέρει συχνά στο επίκεντρο της συζήτησης η ΝΔ, αλλά τα οποία δεν τα είχε αναλύσει εκτενώς στις προηγούμενες παρουσιάσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς, στο Ζάππειο.

Αποκλειστική δήλωση Νότη Μηταράκη, λίγο πριν από το Ζάππειο

«Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες στις 6 Μαΐου μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Να πάρουμε την τύχη του τόπου στα χέρια μας. Να καθορίσουμε τις εξελίξεις. Πρέπει να δημιουργήσουμε στην χώρα μας ένα αξιοκρατικό και παραγωγικό περιβάλλον. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ριζικές παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα, στο σύστημα κοινωνικών μεταβιβάσεων και στις δημόσιες δαπάνες. Η αποτελεσματικότητα των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα καθορίσει την προοπτική της Ελλάδας την επόμενη δεκαετία. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Κράτους. Σε αυτήν την κατεύθυνση το πρόγραμμα μπορεί να είναι αναγκαίο αλλά δεν είναι ικανό για να μας βγάλει από την κρίση.

Πλέον απαιτούνται δράσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να εισάγουμε στο πρόγραμμα τον πιο σημαντικό πυλώνα, τον πυλώνα της Ανάπτυξης. Ρευστότητα και επενδύσεις παράλληλα με πολιτικοοικονομική σταθερότητα και ασφάλεια για τους πολίτες. Στόχος μας να επαναφέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, εστιάζοντας και πάλι στον άνθρωπο. Οι Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», σημειώνει σε αποκλειστική δήλωσή του για το newsbomb, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, υποψήφιος Α΄ Αθήνας, Νότης Μηταράκης.

Οι τρεις ζώνες του προγράμματος

Ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει σήμερα το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Την επόμενη εβδομάδα –πιθανότατα την Πέμπτη- αναμένεται να ξαναβρεθεί στο Ζάππειο, για την παρουσίαση του υπολοίπου σχεδίου, που όπως περιέγραψε στο newsbomb, ο Γραμματέας Προγράμματος της παράταξης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, περιλαμβάνει τρεις ζώνες παρεμβάσεων.

Α\’ Ζώνη: Άμεσες παρεμβάσεις που συνδέονται με τη διαχείριση της ουράς του Μνημονίου και την απομείωση των κοινωνικών συνεπειών που επέρχονται από αυτό. Αποσυμπίεση της κοινωνίας. Προστασία μεσαίων και φτωχών εισοδημάτων.

Β\’ Ζώνη: Αποσκοπεί στο να οργανώσει τη στροφή της Ελλάδος στην πραγματική οικονομία και την απομάκρυνσή της από την εικονική οικονομία του πλαστικού χρήματος, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Γ\’ Ζώνη: Προσδιορισμός του στρατηγικού προσανατολισμού της χώρας, όταν θα επανακάμψει στις αγορές.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook