Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, αυτό που περιγράφουν, ως τη μεγαλύτερη διαδήλωση από την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

Υποστηρίζεται ότι 120.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την πρωτεύουσα Πράγα, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα μέτρα λιτότητας και της διαφθοράς. Αστυνομία υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε 90.000.

Απηχώντας τις απόψεις του 1989, οι άνθρωποι χτυπούσαν ρυθμικά τα κλειδιά τους, ένα σήμα προς την κέντρο-δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού για να παραδώσει την εξουσία. Η κυβέρνηση της Τσεχίας πρόσφατα συγκλονίστηκε από διασπάσεις και αποστασίες.

Σύμφωνα με το BBC δεν είναι πλέον σαφές εάν ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Petr NEČAS διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το Σάββατο, οι διαδηλωτές – συμπεριλαμβανομένων πολλών συνταξιούχων και των σπουδαστών – διαδήλωσαν μέσα την Πράγα και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wenceslas – την καρδιά της πρωτεύουσας.

Τραγουδώντας και σφυρίζοντας, κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματήστε κλέφτες!» και «Να φύγει η κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά οι περικοπές των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της φορολογίας, εάν η χώρα θέλει να αποφύγει τη μοίρα της υπερχρεωμένης Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook