Τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, καθώς και ένα Ιερό Ευαγγέλιο και έναν σταυρό, έκλεψαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο νεαροί, με σκοπό κατά τα φαινόμενα να πουλήσουν την πολύτιμη λειψανοθήκη, εντός του οποίου φυλασσόταν το λείψανο και τα άλλα δύο, πιθανώς επίχρυσα ή χρυσά αντικείμενα!

Οι 20χρονοι ομογενείς συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο μεν πρώτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο δε δεύτερος σε περιοχή των Σερρών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για «εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες εισήλθαν πριν από λίγες ημέρες στον ναό, αφαίρεσαν τα τρία αντικείμενα (το λείψανο μαζί με τη λειψανοθήκη που το περιείχε, το Ευαγγέλιο και τον σταυρό) και στη συνέχεια τα πούλησαν -πλην του ιερού λειψάνου.

Αυτό, μαζί με το μεταλλικό κούμπωμα της αφαιρεθείσας λειψανοθήκης, βρέθηκαν στην κατοχή του ενός 20χρονου και κατασχέθηκαν.

Όπως δήλωσαν στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αν και η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα τα αντικείμενα δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο οι δύο νεαροί πιθανότατα τα αφαίρεσαν για το υλικό κατασκευής και τον πιθανώς πολύτιμο διάκοσμό τους.

Το Ευαγγέλιο είναι χρυσαφί και διακοσμημένο με σμάλτο μπλε αποχρώσεων, ενώ χρυσαφί χρώμα έχει και ο σταυρός.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook