«Ο κ. Σαμαράς υπέπεσε στο ασυγχώρητο πια ατόπημα των εύκολων προεκλογικών εξαγγελιών. Των τζάμπα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον το 'Ζάππειο 4' γιατί το σημερινό 'Ζάππειο 3' δεν ήταν παρά η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Σαμαρά να εξηγήσει τις ανακολουθίες, τις ασυνέπειες και τις αντιφάσεις του σε σχέση με το 'Ζάππειο 1' και το 'Ζάππειο 2'».

»Ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την κυβέρνηση της ΝΔ και την κατάσταση στην οποία αυτή παρέδωσε τη χώρα τον Οκτώβριο του 2009. Επανέλαβε το γνωστό μοτίβο: Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και δική του πρωθυπουργία με λευκή εντολή.

»Αδυνατεί προφανώς να αντιληφθεί ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, να θωρακίσει την πατρίδα από τους διεθνείς κινδύνους και να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες» και κατηγορεί τον κ. Σαμαρά δεν τοποθετείται σε σχέση με τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο κ. Σαμαράς είναι ένας αμετανόητος υποστηρικτής των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, των μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της μείωσης της φορολογίας για το κεφάλαιο« σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

«Το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ίδιο το μνημόνιο και τα μέτρα καταστροφής της χώρας. Ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο λαός μαζί με την ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να προχωρήσει, αφήνοντας πίσω του αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή και θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το έργο τους» προσθέτει.

«Ο κ. Σαμαράς μιλάει πολύ, αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται πολλά, αλλά δεν πείθει κανέναν. Τα καταστροφικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με το μνημόνιο, που φέρει και τη δική του υπογραφή, είναι η πραγματική εικόνα της παράταξής του. Όλα τα άλλα είναι προεκλογικές ρουκέτες» ήταν το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.

«Τα μεγάλα κόμματα θα πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους. Το να βγαίνουν και να τάζουν παραμονές των εκλογών, θυμίζει τη λογική του «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι έγκλημα. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι αλήθεια, σχέδιο, προοπτική και στήριξη ευρωπαϊκή για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Ας σοβαρευτούν επιτέλους, έστω και δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε στο Ζάππειο το πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Αν ακούγεται γνώριμο σε πολλούς, είναι γιατί πρόκειται για σύνθεση του προγράμματος Καραμανλή 2004 για την 'επανίδρυση του κράτους', του Παπανδρεϊκού 'λεφτά υπάρχουν' του 2009 και προβλέψεων του Μνημονίου, για τις οποίες έχει ήδη δεσμευθεί η Ελλάδα» σχολίασε η ΔΡΑΣΗ.

«Μπροστά στα αδιέξοδα, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει τα συγκεκριμένα, άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ωθήσουν την οικονομία, θα χτυπήσουν όμως το πελατειακό κράτος, και υπόσχεται μαγικές λύσεις. Επιλέγει τους πελάτες αντί τους πολίτες. Οδηγεί το πλοίο στα βράχια -αρκεί να είναι ο ίδιος καπετάνιος» προσθέτει η ΔΡΑΣΗ.

«Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ σήμερα δεν έκρυβε καμιά έκπληξη: κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο της πολιτικής των Μνημονίων και της συγκυβέρνησης, με ακόμη περισσότερες νεοφιλελεύθερες πινελιές! 'Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, εννοούμε όλα!' είπε ο κος Σαμαράς, παρουσιάζοντας τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να συνεχίσει τη ληστεία εις βάρος του εργαζόμενου λαού» σχολάισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

(in.gr)