Στις εκλογές αυτές δεν μπορούμε να πάμε μόνο με το θυμό. Πρέπει να πάμε κυρίως με τη λογική. Και να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η Ελλάδα όρθια» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε προεκλογική ομιλία που έδωσε την Κυριακή στη Λαμία.

«Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων. Δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα. Που καλλιεργούν αυταπάτες, σπέρνουν την ένταση και υποθάλπουν τη βία. Εμείς δεν θα τάξουμε λαγούς με πετραχήλια όπως κάνουν άλλοι. Είμαστε εδώ για να ξεμπροστιάζουμε τα ψέματά τους» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρότεινε ακόμα ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% για όλες τις επιχειρήσεις και μείωση των στεγαστικών δανείων. «Η οικονομική μας πρόταση, έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος» είπε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε επίσης στα δάνεια των κομμάτων, τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και το κόστος του κράτους:

«Δικαίως εξοργίζεται κάθε πολίτης που δυσκολεύεται να πληρώσει το στεγαστικό της οικογένειάς του, όταν την ίδια ώρα βλέπει τα δυο αδιόρθωτα κόμματα να ρυθμίζουν τα δικά τους δάνεια με νόμο στη Βουλή» δήλωσε.

»Δικαίως εξοργίζεται όταν βλέπει να απειλούν το ίδιο με διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, την ώρα που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια».

»Δικαίως εξοργίζεται ο αγρότης που ενώ θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας, βιώνει την εγκατάλειψη, την έλλειψη σχεδιασμού, τα καρτέλ των μεσαζόντων».

»Δικαίως εξοργίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα που μένουν άνεργοι, την ώρα που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δεν τολμά να μειώσει το δικό του κόστος λειτουργίας, δίνοντας πρώτο το καλό παράδειγμα».

Ακόμα, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα από άλλες χώρες, στην πιθανότητα χρεοκοπίας και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες:

«Μας λένε μερικοί ότι \”λεφτά υπάρχουν\”. Θα μας δώσουν λένε η Κίνα και τη Ρωσία… Δεν λένε όμως ότι ο Κινεζικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ελλάδα στην απόλυτη χρεοκοπία. Δεν λένε ότι οι Ρώσοι αρνήθηκαν να μας δανείσουν πριν το πρώτο μνημόνιο. Ότι πριν λίγους μήνες αρνήθηκαν να μας δώσουν πετρέλαιο επί πιστώσει και ότι σήμερα δανείζουν τη Λευκορωσία με επιτόκια ψηλότερα από αυτά που δανείζουν εμάς οι Ευρωπαίοι».

»Λένε ότι μπορούμε να είμαστε στο ευρώ χωρίς το μνημόνιο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας. Δεν λένε όμως ότι η Ελλάδα χωρίς τη χρηματοδότηση των εταίρων θα χρεοκοπήσει. Η Αργεντινή χρεοκόπησε με έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μόλις 1% του ΑΕΠ, ενώ εμείς έχουμε 9%».

»Λένε ότι η λύση είναι η ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει η ΑΟΖ, το λέω και εγώ. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Οι Κύπριοι ανακήρυξαν την ΑΟΖ το 1998, ξεκίνησαν τις αδειοδοτήσεις το 2007 και δεν περιμένουν το πρώτο ευρώ πριν το 2016. Έχουμε εμείς την πολυτέλεια να περιμένουμε 18 χρόνια; Ποιον κοροϊδεύουν;».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Μπακογιάννη απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους:

«Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν να αποφασίσουν. Μιλήστε τους για τις θέσεις μας. Ρωτήστε τους αν θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στους δύο αδιόρθωτους των πρώην μεγάλων κομμάτων. Ρωτήστε τους αν εμπιστεύονται τις φωνές των άκρων. Πείτε τους ότι η Ελλάδα χρειάζεται συναινέσεις, συνεργασίες, καθαρές φωνές. Και θα δείτε ότι συμφωνούν! Καλέστε τους λοιπόν να έρθουν μαζί μας» είπε.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook