Τελευταία ενημέρωση 11:30

Μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα παραμείνει  στο ΙΚΑ Ηρακλείου το Συνδικάτο Οικοδόμων που από νωρίς το πρωί προχώρησε σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος στην περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο θέλοντας να δείξουν οι οικοδόμοι  το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Πρίν από λίγο  το Δ.Σ του Συνδικάτου έθεσε τα αιτήματά του στον διοικητή του ΙΚΑ στο Ηράκλειο κ.Ροκαδάκη.

Ο ίδιος αφού επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος στην Αθήνα και τα αρμόδια Υπουργεία τους διαβεβαίωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα δοθούν απαντήσεις  στα αιτήματα που θέτουν καθώς τώρα λόγω και της διάλυσης της Βουλής δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις.
Πάντως πριν από λίγη ώρα ο κ.Ροκαδάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι 15 ημέρες μετά τις εκλογές όποιος οικοδόμος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας θα μπορεί να εξυπηρετείται αρκεί να έχει ασφάλεια μέσα στο 2011.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Ηρακλείου τονίζει ότι θα παρεμβαίνει όταν κάποιος συνάδελφός του είναι ανασφάλιστος και χρειάζεται γιατρό.
Μάλιστα προειδοποιεί με δυναμικότερες κινητοποιήσεις εφόσον δεν βρούν λύση τα αιτήματά τους.
Να σημειωθεί ότι στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα.

Νωρίτερα


Σε αιφνιδιαστική κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου προχώρησε πριν από λίγη ώρα το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Ηρακλείου.

Από τις 7  το πρωί και ενώ το ίδρυμα ήταν ακόμα κλειστό άρχισαν να φθάνουν προκειμένου να μην επιτρέψουν να ανοίξει και να λειτουργήσει το Τμήμα Εσόδων αλλά και όλες οι άλλες διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Η συμμετοχή των οικοδόμων στην κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη καθώς συμμετέχουν και πάρα πολλοί άνεργοι συνάδελφοί τους θέλοντας να δείξουν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει..

Στόχος των Οικοδόμων που θέτουν μία σειρά από αιτήματα είναι σήμερα να μην έχει έσοδα το ΙΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε στον flashnews.gr ο Ταμίας του Συνδικάτου Οικοδόμων κ.Γιώργος Τσιγκένης ,δεν πρόκειται να εμποδίσουν τους ασφαλισμένους που επισκέπτονται το ίδρυμα προκειμένου να εξεταστούν από γιατρούς .

Τα αιτήματα των Οικοδόμων

"1) Άμεση ασφάλιση στους οικοδόμους άνευ ορίων ενσήμων

2) Πλασματικό χρόνο σε εκείνους που έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας από εισφορές υπέρ αγνώστων ενσήμων

3) Να διορθωθεί ή τροποποιηθεί ο Νόμος 2520 του 1997 για τις αγροτικές περιοχές δηλαδή μείωση στο 50% των ασφαλιστικών εισφορών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το άλλο 50% να το επιδοτεί στους οικοδόμους το ΙΚΑ κάτι που δεν υπάρχει στο Νόμο.

4) Οι καταγγελίες  οικοδόμων να ελέγχονται άμεσα και να περνούν επιτροπή το πολύ σε 20 ημέρες.

5) Όχι στη μείωση του ενσήμου και του δωροσήμου

6) Η λέξη ένσημα υπέρ αγνώστου να καταργηθεί από το «λεξιλόγιο» του ΙΚΑ. Το ΙΚΑ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρατά τα δικά μας ένσημα στα ταμεία του. Δεν υπάρχουν άγνωστοι Οικοδόμοι.

7) Η καθυστέρηση του αδειοδωροσήμου του Πάσχα."