Όλα έγιναν το βράδυ της Ανάστασης στο Κάστρο Βοιωτίας. Λίγο μετά το Χριστός Ανέστη και ενώ στον προαύλιο χώρο της πλατείας του χωριού έσκαγαν βεγγαλικά και κροτίδες, ένα 12χρονο αγόρι, Αλβανικής καταγωγής, έπεσε κάτω ημιλιπόθυμο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το άτυχο παιδί κάτι ψέλλισε, ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο και δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του.

Κάποια παιδίατρος που βρέθηκε εκεί είπε, όπως δημοσιεύει το protothema.gr,  ότι ήταν επεισόδιο υπογλυκαιμίας ή ασιτίας και συνέστησε το παιδί να πάει σπίτι του. Πράγματι το παιδί μεταφέρθηκε στο σπίτι, απ΄ όπου λίγο αργότερα ακούστηκαν οι κραυγές της μάνας που καλούσε σε βοήθεια φωνάζοντας ότι το παιδί της πεθαίνει. Για καλή τύχη του παιδιού κοντά στο σπίτι του μένει μια γιατρός ο σύζυγος της οποίας είναι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, το παιδί έδειχνε να "φεύγει" και η γιατρός με τον σύζυγό της κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρουν και ταυτόχρονα να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο, με το οποίο το παιδί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο 12χρονος διασωλινώθηκε και έφυγε για το νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Οι γιατροί έχουν διαπιστώσει κάποιο τραύμα στο κορμάκι του παιδιού, από το οποίο μάλιστα υπάρχει αιμορραγία, κάτι σαν να έσπασε ένας όγκος εσωτερικά, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ότι το παιδί έχει δεχθεί σφαίρα. Η κατάσταση του 12χρονου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τελικά την Τετάρτη του Πάσχα η μαγνητική τομογραφία αποκαλύπτει την αιτία. Μια σφαίρα είναι σφηνωμένη κοντά στην σπονδυλική στήλη του παιδιού.

Οι γιατροί έπαθαν σοκ και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Η σφαίρα μοιάζει να είναι από περίστροφο, αλλά ακόμη δεν έχει αφαιρεθεί, αφού οι γιατροί λένε ότι πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να κάνουν την λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Στην μικρή κοινωνία του Κάστρου είναι όλοι σοκαρισμένοι και τα σενάρια που ακούγονται πολλά. Κάποιοι λένε ότι η σφαίρα μπορεί να είναι ακόμα και από υπηρεσιακό όπλο. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον πρόκειται για αδέσποτη σφαίρα που εξοστρακίστηκε και κατέληξε στο κορμάκι του 12χρονου και γι΄αυτό δεν υπήρξε μεγάλο τραύμα εισόδου.