Με επίσημη ανακοίνωσή του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γίνεται γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα δώσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega!

\”Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην πλουραλιστική ενημέρωση και όχι στην προεκλογική υποχρέωση για στοιχειώδη τήρηση των προσχημάτων. Εντούτοις, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. \”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Σήμερα Δευτέρα, το κανάλι της Μεσογείων απαντά ανεπισήμως στα καρφιά του κ. Τσίπρα μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού.

 Σε κείμενο που δημοσιεύεται στην σελίδα aixmi.gr του Χρήστου Παναγιωτόπουλου επισημαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας \”εμφανίστηκε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2011 -πριν από 10 μήνες\” δίνοντας απάντηση στην αιτίαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πως έχει να προσκληθεί σε ενημερωτικές εκπομπές του Mega εδώ και ενάμιση χρόνο.

Στο κείμενο-απάντηση του τηλεοπτικού σταθμού, που όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη τοποθέτηση του Mega, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας \”διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει προκληθεί ο ίδιος στο στούντιο του σταθμού. Φροντίζει, μάλιστα, να «φουσκώσει» -όπως όλοι οι πολιτικοί- τα πράγματα, κάνοντας 18 τους 10 μήνες\”.

Στο ίδιο δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου υπενθυμίζεται \”ότι παρόμοια  στάση απέναντι στο Mega είχε τηρήσει ο Κώστας Καραμανλής στην προεκλογική περίοδο του 2007 και ο Γιώργος Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 2009\”.

 \”Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από  λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου\”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η αντ-απάντηση του Συνασπισμού στην υποσημείωση του κ. Παναγιωτόπουλου ότι παρόμοια στάση με αυτή του κ. Τσίπρα που αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στο Mega είχαν τηρήσει ο κ. Καραμανλής το 2007 και ο κ. Παπανδρέου το 2009. Απλή υπενθύμιση: ο κ. Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές του 2007, όπως και ο κ. Παπανδρέου αναδείχθηκε πρωθυπουργός το 2009…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook