Ο \’Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ πρόκειται να καταθέσει και πάλι σήμερα στο δικαστήριο του Οσλο σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποίησε τις αιματηρές επιθέσεις του το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μπρέιβικ ξεκίνησε την Παρασκευή να καταθέτει, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επίθεση που εξαπέλυσε στο νησί Ουτόγια όπου σκότωσε 69 ανθρώπους.

Νωρίτερα είχε καταθέσει λεπτομέρειες για την επίθεση που πραγματοποίησε σε κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο κατά την οποία σκότωσε οκτώ ανθρώπους. Ο Μπρέιβικ κατηγορείται για τρομοκρατία και φόνο εκ προμελέτης. Οι επιθέσεις της 22ης Ιουλίου στο νησί Ουτόγια κοντά στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος. Πολλά από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Ο 33χρονος Μπρέιβικ κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι σχεδίαζε να σκοτώσει και τους 564 ανθρώπους στο νησί.

Στην αρχή της δίκης του πριν από μια εβδομάδα, ο Μπρέιβικ παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων στην πρωτεύουσα και στο νησί, αλλά δήλωσε αθώος λέγοντας ότι υπερασπιζόταν την Νορβηγία από την πολυπολιτισμικότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook