Διαβεβαιώσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας των Κινέζων τουριστών στην Κρήτη, έδωσε το πρωί στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Υφυπουργός Τύπου της Κίνας, κ. Huang Youyi.

Παράλληλα του επεσήμανε ότι η Κρήτη και ο πολιτισμός της, θα φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Κινεζικής κυβέρνησης, που έχει ημερήσια επισκεψιμότητα 200 εκατομμυρίων αναγνωστών.

Ο κ. Huang Youyi, ηγήθηκε εξαμελούς αποστολής, που πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στο νησί, και η οποία φιλοξενήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας, η Κινεζική αποστολή, ξεναγήθηκε το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Huang Youyi- μέσω του Διπλωματικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Κίνας- εξέφρασε το θαυμασμό του για τον πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο της Κρήτης, τονίζοντας την ανάγκη διάδοσής του σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η επίσκεψη της Κινεζικής αποστολής, στόχο είχε την ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας στον τομέα της έκδοσης και του τύπου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Huang Youyi, είναι συν τοις άλλοις αντιπρόεδρος και αρχισυντάκτης του διεθνούς εκδοτικού οίκου της Κίνας.