Συρρίκνωση της μεταποίησης, και των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη καταδεικνύουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit. Πλήγμα εμφανίζονται να έχουν υποστεί οι γερμανικές εξαγωγές, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής λιτότητας που περιόρισε τη δημόσια και ιδιωτική κατανάλωση στη ζώνη του ευρώ.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Απρίλιο στο 47,4 από 49,1 τον Μάρτιο, κινούμενος αντίθετα των προβλέψεων των αναλυτών που τοποθετούσαν τον PMI στις 49,3 μονάδες.

Σύμφωνα με την Markit, ο γερμανικός ΡΜΙ μειώθηκε τον Απρίλιο στο 46,3 από 48,4 τον προηγούμενο μήνα. Είναι η πρώτη μείωση του δείκτη από τον Ιούλιο 2009. Η αρνητική αυτή εξέλιξη οφείλεται στη σημαντική μείωση των γερμανικών εξαγωγών, όπου ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε τον Απρίλιο στο 44,9 από 46,2 τον προηγούμενο μήνα.

Αλλά και στην Γαλλία καταγράφηκε επιδείνωση των συνθηκών. Σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης που αντανακλά το κλίμα στο μεταποιητικό κλάδο της χώρας υποχώρησε στις 95 μονάδες από 98 το Μάρτιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook