Στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας των κατοίκων της Ν. Αλικαρνασσού προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου με την υπογραφή σήμερα της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει να το εκτελέσει.

Πρόκειται για την οδική σύνδεση της οδού Καπάζουρνα με τις οδούς Μαυσώλου , Διδούς και Αρτεμισίας και την αισθητική αναβάθμισή τους , έργο προϋπολογισμού 1.026.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013»

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα σε έργα ανάπλασης για την αισθητική αναβάθμιση αλλά και βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών στην πόλη αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα.

«Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής ,είπε ο κ. Κουράκης αναβαθμίζουμε το αστικό περιβάλλον στη περιοχή αυτή της Ν. Αλικαρνασσό ,διευκολύνουμε την κυκλοφορία προστατεύουμε τους πεζούς με νέο δίκτυο πεζοδρομίων, προχωρούμε σε ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη του πρασίνου με νέες δεντροφυτεύσεις αλλά και ενισχύουμε τις συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή

Αναλυτικά το έργο αφορά την οδική σύνδεση της περιοχής Καπάζουρνα με το κέντρο της πόλης της Νέας Αλικαρνασσού και προβλέπεται.

Α) Η ανακατασκευή πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό, υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Β) Σύστημα άρδευσης και φύτευση των πεζοδρομίων

Γ) Κατασκευή δικτύου ομβρίων στις οδούς που αναπλάθονται με επίβλεψη της ΔΕΥΑΗ και τέλος

Δ) Κατασκευή νέου οδοστρώματος στο τμήμα της οδού Μαυσώλου από τον κόμβο με τη Λ. Στέλιου Καζαντζίδη και στο τμήμα της οδού Διδούς έως την οδό Αρτεμησίας και την Λ. Ικάρου.