Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος συνεργασίας για το έτος 2012 μεταξύ του συμβουλίου ΝΑΤΟ και Ρωσίας, όπως αυτό αποφασίστηκε κατά τη 17η Σύνοδο του, πραγματοποιείται από 23 έως 25 Απριλίου 2012 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), εκπαίδευση των ομάδων Νηοψίας και Διοίκησης του Ρωσικού πλοίου “VICE ADMIRAL KULAKOV”.

Η εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Κέντρου, περιλαμβάνει πρακτικά αλλά και θεωρητικά αντικείμενα Ναυτικής Αποτροπής σε Επιχειρήσεις κατά της Πειρατείας.

Παράλληλα, επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ,στο Μαράθι Ακρωτηρίου Χανίων, ο Κυβερνήτης του “Vice Admiral KULAKOV” Πλοίαρχος MISHINETSKIY Alexandr Stanislavovich και ο Πλοίαρχος KONDRATOV Vladimir Alexandrovich, συνοδευόμενοι από τον Ακόλουθο Άμυνας της Ρωσίας στην Αθήνα

Να σημειωθεί πως το Ρωσικό πολεμικό πλοίο “Vice Admiral KULAKOV” που έχει ελλιμενισθεί στο λιμάνι της Σούδας, θα είναι επισκέψιμο για όλους τους πολίτες που θέλουν να το δουν απο κοντά, την Τετάρτη 25.04.2012 απο τις 15:00 – 17:00.

Το Ρωσικό αντιτορπιλικό, ξεκίνησε την επιχειρησιακή του λειτουργία το 1982, και το 1991 αποσύρθηκε σε ναυπηγεία όπου του έγινε ριζική ανακατασκευή. Το 2010 επέστρεψε στην βάση του και απο φέτος τέθηκε και πάλι σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Έχει μήκος 163 μέτρα και πλάτος 19 μέτρα, πλήρωμα 300 ατόμων και αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων.

Είναι εξοπλισμένο με ανθυποβρυχιακά βλήματα και τορπίλες, με πυραύλους επιφανείας αέρος, με πυροβόλα των 100 και των 30 χιλιοστών, ενώ μεταφέρει και δύο ελικόπτερα Kamov Ka-27.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook