Δεν είχαν και μεγάλες… απαιτήσεις οι δυο «κυνηγοί» χαλκού που είχαν βάλει στο μάτι τα αντλιοστάσια, τα εργοστάσια, τις αποθήκες, ακόμη και τις… εκκλησίες της Θεσπρωτίας! «Ξήλωναν» ακόμη και τα πιο μικρά κομμάτια καλωδίων, που δεν θα τους απέφεραν παρά πενταροδεκάρες!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δυο Έλληνες ηλικίας 21 και 31 χρόνων, τη στιγμή που έφευγαν από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι έχοντας μαζί τους ένα κομμάτι καλωδίου μήκους 15 μέτρων το οποίο είχαν «ξηλώσει» από τον προαύλιο χώρο του ναού.

Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες είχαν αρπάξει καλώδια μήκους 35 μέτρων και διάφορα εξαρτήματα από τον ηλεκτρολογικό πίνακα ενός αντλιοστασίου στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, άλλα τρία μέτρα καλωδίου από την αποθήκη ενός 47χρονου στην ίδια περιοχή και καλώδια μήκους 79 μέτρων από ένα παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού στην Ηγουμενίτσα! Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook