Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη στις 9.30 το πρωί στην Αθήνα, συμμετέχει η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης είναι η αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των Δήμων, η οποία οδηγεί σε πλήρη αδυναμία της λειτουργίας τους και υποθηκεύει το μέλλον του θεσμού.

Για το λόγο αυτό, το Όργανο πρόκειται να επικεντρωθεί στη μελέτη που εκπόνησε η ΚΕΠΕ για το υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με τις προτεινόμενες περικοπές στα έσοδα των δήμων για τη διετία 2013 – 2014.

Ο Δήμος Φαιστού αντιδρά στην επικείμενη πρόσθετη περικοπή των εσόδων στους Δήμους, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί μια μείωση στις λειτουργικές δαπάνες κατά 50,26 % και των επενδύσεων κατά 55,16 % και πέραν αυτών προστίθεται η ουσιαστική μείωση πόρων που διαθέτουν οι Δήμοι, μέσω της κάλυψης μεταβιβαστικών πληρωμών του έτους 2011.

Το διαρκές «κύμα» μειώσεων έρχεται να λειτουργήσει ιδιαίτερα ανασταλτικά στο πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, αλλά και ουσιαστικά να θέσει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα τους. Ταυτόχρονα, οι διαρκείς περικοπές λειτουργούν ανασταλτικά τόσο σε σχέση με την πορεία εξελίξεις έργων και δράσεων του Δήμου, όσο και αναφορικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων Πολιτισμού καθημερινότητας, αφού οι μειώσεις πόρων, συνεπάγονται και δραματικές μειώσεις σε προσωπικό, υλικά και αναγκαίο εξοπλισμό.

Μετά το πέρας των εργασιών της γενικής συνέλευσης θα ακολουθήσει πορεία των συνέδρων προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook