Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Μετώπου στον νομό Χανίων.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους:

Γαλανάκη Χρήστο, μηχανολόγο, ελεύθερο επαγγελματία, με συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το κίνημα των Αγανακτισμένων και την Κοινωνική Κουζίνα.

Καλιτσουνάκη Μαρία, ξενοδοχοϋπάλληλος, εργάζεται από το 2003 συμμετέχει ενεργά στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ν Χανίων.

Λιοδάκη Ανδρέα, γιατρό, απόφοιτο της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, και ειδικευόμενος στην Ωτορινολαρρυγική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Υπήρξε μέλος του φοιτητικού συλλόγου Ιατρικής ‘Γρηγόρης Λαμπράκης’ και μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων κατά την διάρκεια του αγώνα ενάντια στον νόμο πλαίσιο και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πιαγκαλάκη Γιώργο, Πολιτικό Μηχανικό, απόφοιτο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος στα Χανιά. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης τα τελευταία χρόνια καθώς και ως μέλος του ΤΕΕ στον κλάδο τους.

Τσικνιά Μυρτώ, Γεωπόνος, υποψήφια διδάκτωρ στο Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτης και ερευνήτρια στο αντικείμενο της Γεωργικής Μηχανικής. Ζει σπουδάζει και εργάζεται στα Χανιά τα τελευταία 3 χρόνια. Ως φοιτήτρια είχε εντονη συνδικαλιστική δράση και σήμερα ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια είναι εκλεγμένη γραμματέας του Συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ρίζο Σεραφείμ, εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζει και εργάζεται στα Χανιά από το 2002. Από το 2010 είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων με δραστηριότητα έντονη στο κίνημα ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων, κ.α.

Στην συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Μετώπου οι οποίες είναι:
Στις εκλογές το δίλημμα είναι ένα:

Είτε θα ενισχυθούν και θα αποκτήσουν ‘σταθερή κυβέρνηση’ οι δυνάμεις της κοινωνικής καταστροφής, των Μνημονίων, της Ευρωχούντας. Είτε θα ενισχυθούν οι της αντίστασης της ανατροπής της επίθεσης, του πραγματικού αγώνα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:
ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ, ΕΕ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

- Άμεση καταγγελία της ληστρικής δανειακής σύμβασης, όλων των Μνημονίων και των μέτρων που τα συνοδεύουν.
- Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους.
- Ρήξη και αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση.
- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα! Κατάργηση των χαρατσιών/αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
- Απαγόρευση των απολύσεων και πλήρης προστασία των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης. Απαλλοτρίωση των εκατοντάδων κλειστών εργοστασίων και λειτουργία τους από τους ίδιους
τους εργαζομένους.
- Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα από τους ίδιους τους συνεταιρισμένους φτωχομεσαίους αγρότες με κατάργηση των μεσαζόντων, σε σύγκρουση με το εμπορικό και βιομηχανικό κεφάλαιο.
- Εργατικός και λαϊκός έλεγχος παντού

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η απευθύνεται στους εργαζόμενους, σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις συλλογικότητες, τις δυνάμεις και τα ρεύματα, που δύο χρόνια τώρα έδωσαν την μάχη με το σκοτάδι του Μνημονίου, της Τρόικα της Ευρωχούντας! Που μάτωσαν στις απεργίες και τις συγκρούσεις. Που γέμισαν με τη ζωή τους τις πλατείες. Που θέλουν να δυναμώσει το ανατρεπτικό, ταξικό εργατικό κίνημα. Για να ανατρέψουμε τις αντιδραστικές κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον βάρβαρο καπιταλισμό!