Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τους συμπολίτες μου που πλήττονται από την οικονομική κρίση, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ηράκλειο.

Κατανοώ πλήρως το αίσθημα πικρίας, οργής και αγανάκτησης των πολιτών που δεν φταίνε – ή φταίνε λιγότερο – για το τεράστιο δημόσιο χρέος, την ανεργία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας. Θεωρώ επίσης δικαιολογημένη την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος που φέρει τη μεγάλη ευθύνη για την κρίση, μια κρίση που δεν είναι μόνον οικονομική και κοινωνική αλλά κυρίως κρίση θεσμών και αξιών.

Πιστεύω, όμως, ότι η αποστασιοποίηση και ο αρνητισμός δεν είναι η λύση. Αντίθετα, είναι η ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα εκείνοι που υφίστανται τις μεγάλες θυσίες και να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου μας. Μόνον έτσι θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία που έγινε θύμα των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών και άλλων άνομων συμφερόντων που μας δυναστεύουν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι Δημοκρατία χωρίς συμμετοχή δεν υπάρχει.

Αναγνωρίζω ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση και ανανέωση. Χρειάζεται στελέχη άφθαρτα, έντιμα, μορφωμένα, ικανά, έμπειρα, πρόθυμα και ανιδιοτελή. Στο βαθμό που διαθέτω κάποια απ’ αυτά τα προσόντα προσφέρομαι να συμβάλω χωρίς προσδοκία ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών.

Η καταγωγή που από αγροκτηνοτροφική οικογένεια, οι σπουδές μου στο Πολυτεχνείο, η επιτυχής πορεία μου ως μικρού επιχειρηματία, η εμπειρία μου ως Δημάρχου και Περιφερειακού Συμβούλου είναι, ελπίζω, χρήσιμα στοιχεία και τα θέτω στην κρίση σας.

Μαζί, μπορούμε. Επιστρατεύοντας τις αστείρευτες δυνάμεις μας ως λαός με ιστορία λεβεντιάς, ας αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σημαντική γεωπολιτική θέση μας( τουρισμός, αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας και να την κάνουμε ανταγωνιστική.

Αυτός είναι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση, την οικονομική και κοινωνική μας επιβίωση, την ανάπτυξη, την ευημερία, την απαλλαγή από την εξάρτηση, την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας και της εθνικής μας υπερηφάνειας.
Για μας και για τα παιδιά μας.

Με τιμή,
Νίκος Α. Ξυλούρης,
Υποψήφιος Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ
Νομού Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook