Τη σύγκληση Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί μια νέα διαδικασία για τις προεκλογικές τηλεμαχίες ζητά, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για δύο τηλεμαχίες Βενιζέλου-Σαμαρά και δύο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης απάντησε τη Δευτέρα με αιχμηρό τρόπο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αρνείται τον διάλογο και προσπαθεί να αποφύγει τις τηλεοπτικές μονομαχίες.

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό. Και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων (\’ντιμπέιτ\’) του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες. Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά» είπε ο κ. Μιχελάκης.

«Επειδή, όμως πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης: «Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».

Άμεση ήταν η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ. «Με πολλά λόγια και πολύ θράσος αρνούνται το διάλογο, γιατί τον φοβούνται. Οι εύκολες και επιπόλαιες δημαγωγίες καταρρέουν μέσα από την αντιπαράθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Λέξη για την ταμπακιέρα» ανταπάντησε ο κ. Μιχελάκης. «Ας αφήσουν τους εύκολους λεονταρισμούς κι ας απαντήσουν. Συμφωνούν ναι ή όχι να συζητηθεί το θέμα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ με ανοιχτά χαρτιά και σε ισότιμη βάση στη Διακομματική Επιτροπή;».

Από το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκαν άμεσα, επίσης, σε πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Μega για «ουσιαστικό διάλογο» μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. «Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την πρόταση του Μega για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε η κυρία Γεννηματά. 

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας: «Βλέπω ο κ. Σαμαράς να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τη συζήτηση αυτή, γι\’ αυτό και επαναλαμβάνω πιεστικά την πρότασή μου. Εάν δεν έρθει σε αυτόν τον τηλεοπτικό διάλογο τότε θα είναι η πρώτη φορά μετά από μακρά σειρά τηλεοπτικών αναμετρήσεων, που αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων δεν συζήτησαν στην τηλεόραση ο ένας ενώπιον του άλλου και αυτό θα είναι μια δραματική υποβάθμιση του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook