Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και η ανησυχία για την κρίση χρέους στην Ευρώπη οδήγησαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του αμερικανικού δολαρίου αμβλύνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού και οδηγώντας το πολύτιμο μέταλλο σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων.

Όπως δημοσιεύει η zougla.gr, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, έχασε 10,20 δολ. ή 0,6% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.632,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Απριλίου.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα λιτότητας και το πολιτικό αδιέξοδο στην Ολλανδία, η αβεβαιότητα από τις γαλλικές εκλογές και τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Ευρωζώνη ώθησαν ανοδικά το δολάριο πιέζοντας τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.

Μεγάλες απώλειες σημείωσε το ασήμι με το συμβόλαιο Μαΐου να καταγράφει βουτιά 3,5% τερματίζοντας στα 30,531 δολ. ανά ουγγιά και διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου. Ο χαλκός Μαιου υποχώρησε 7 cents ή 2% στα 3,63 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 27,90 δολ. ή 1,8% στα 1.556,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 6 δολ. ή 0,9% στα 670,90 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook