Το Ισραήλ από την άλλη κιόλας βδομάδα αρχίζει να κατασκευάζει ένα τείχος μήκους δύο χιλιομέτρων και ύψους περίπου 10 μέτρων, στη μεθόριο του εβραϊκού κράτους με τον Λίβανο, αρχής γενομένης από την παραμεθόρια πόλη Μετούλα, μετέδωσε αργά χθες στο Τελ Αβίβ το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο 10.

Στην περιοχή αυτήν, οι θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο κρατών «απέχουν μερικά μόλις μέτρα οι μεν από τις δε», επισήμανε το δίκτυο 10. Ανέφερε, επίσης, ότι σε όσα μικρά κτίρια έχει οικοδομήσει το Ισραήλ στη δικιά του πλευρά της μεθορίου «προστατεύονται οι στρατιώτες του, από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών, που είναι ακροβολισμένοι στο λιβανικό παραμεθόριο χωριό Κφαρ Κίλα».

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Ισραήλ επιλύει τα μεθοριακά ζητήματα με τον Λίβανο μέσω της Finul, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Ισχυρίζεται ότι και το εν λόγω τείχος θα ανεγερθεί «με σύμφωνη γνώμη της». Τεχνικώς, Ισραήλ και Λίβανος είναι ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση, ύστερα από τον 33ημερο πόλεμο του θέρους του 2006.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook