Στην Δικαιοσύνη οδεύει η υπόθεση που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα την Κυριακή το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με το ύποπτο έμβασμα των 2 εκατ. ευρώ προς το Ίδρυμα Καραμανλή που φέρεται να προέρχεται από φορολογικούς παραδείσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, η ηγεσία του ΣΔΟΕ όχι μόνον δεν έμεινε απαθής στα αδιάσειστα στοιχεία που έφερε στο φως το δημοσίευμα, αλλά έδωσε άμεσα εντολή να συνταχθεί πλήρης φάκελος τον οποίο και θα αποστείλει εντός των ημερών στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει για την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης.

Κύκλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών έδειχναν εντυπωσιασμένοι από την μεθόδευση εκ μέρους του αγνώστου δωρητού να διατηρήσει με κάθε τρόπο και μέσο την ανωνυμία του, προκειμένου το Ίδρυμα να εισπράξει το τεράστιο ποσό της χορηγίας.

Θυμίζουμε εδώ ότι, σε μία υπόθεση με έντονη οσμή Mayo, το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε ότι το Ιδρυμα δέχθηκε προ μηνών μία δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ απόαπό εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά και αρνούμενο να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας έφεραν ανακοινώσεις τόσο από το Ίδρυμα Καραμανλή, όσο και από τον πρωτοεμφανιζόμενο επιχειρηματία Αθανάσιο Λουκόπουλο, ο οποίος υποστηρίζιε ότι έχει δημιουργήσει αγαθοεργές fund καθώς και ότι προχώρησε στη δωρεά εκτιμώντας διαχρονικά το έργο του Ιδρύματος Καραμανλή.

Προφανώς, οι ανακοινώσεις δεν πείθουν, αλλά αντιθέτως εγείρουν και νέα ερωτήματα - εξ ου και η παρέμβαση του ΣΔΟΕ στην υπόθεση.