Καζάνι που βράζει ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ν. Ηρακλείου, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με αποκλειστιικές πληροφορίες του flashnews, το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη ένας αδυσώπητος … πόλεμος μεταξύ ιδιοκτητών ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφορικά με τις επαναπροσλήψεις των τελευταίων. Και αυτό γιατί πάνω από το 50% των ξενοδοχείων στο νομό-από 4 αστέρια- οι ιδιοκτήτες επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, προχωρούν σε μονομερείς μειώσεις μισθών στο προσωπικό τους που φτάνει ακόμα και το 60%!

Διαφορετικά ο εκάστοτε ξενοδόχος ξεκαθαρίζει-εκβιάζει- τον εργαζόμενο ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει την φετινή σεζόν στην επαναπρόσληψή του… με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται ήδη σε … κόκκινο συναγερμό αφού είναι δέκτης σχετικών καταγγελιών, και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις από τους συνδικαλιστές του κλάδου έξω από συγκεκριμένα ξενοδοχεία, στα βόρεια παράλια δυτικά του Ηρακλείου. Εκεί ήδη ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, έχει ανακοινώσει … προφορικά στο προσωπικό του ότι θα προχωρήσει τη φετινή σεζόν σε μειώσεις μισθών έως και 60%! Μάλιστα στις καμαριέρες ανακοινώθηκε ότι θα επαναπροσληφθούν μόνο στην περίπτωση που για 30 ημέρες εργασίας το μήνα από 1500 ευρώ συμφωνήσουν… άτυπα στα 1000 ευρώ!

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι συνδικαλιστές του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων προτιμούν τώρα να προχωρήσουν σε επιχειρησιακή σύμβαση με την ένωση ξενοδόχων ν. Ηρακλείου για μείωση μισθών το πολύ έως 6%, και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα με εκβιαστικές όπως τις χαρακτηρίζουν πρακτικές, με τις δραματικές μειώσεις μισθών. Η συνέχεια εκτιμάται ότι θα είναι εκρηκτική…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook