Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα στη νότια Ιταλία ένα μέλος της μαφίας της Καλαβρίας που διέφευγε της σύλληψης, το όνομα του οποίου βρισκόταν στη \”λίστα με τους πλέον καταζητούμενους\”, ενώ σε μια διαφορετική επιχείρηση τέθηκαν υπό κράτηση δεκάδες άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι ότι ανήκουν σε μαφιόζικο δίκτυο με έδρα τοποθεσία κοντά στη Νάπολη.

Ο 45χρονος Ρόκο Τριμπόλι, ο οποίος το 2010 καταδικάστηκε ερήμην σε 11 μήνες φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη στην Καζινιάνα, μια μικρή πόλη στην περιοχή της Καλαβρίας, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο Τριμπόλι έχει επίσης καταδικαστεί για συμμετοχή στην Ντραγκέτα, την καλαβρέζικη μαφία.

Σε μια άλλη επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε άτομα φερόμενα ως μέλη της μαφιόζικης οικογένειας Μπελφόρτε στην Καζέρτα, ενός ισχυρού δικτύου της Καμόρα, δηλαδή της ναπολιτάνικης μαφίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που τέθηκαν υπό κράτηση — οι εισαγγελείς εξέδωσαν 44 εντάλματα σύλληψης– είναι πολλές σύζυγοι και σύντροφοι φυλακισμένων αφεντικών της Καμόρα, οι οποίες, απόντων των συζύγων τους, θεωρείται ότι συνέχιζαν τις δραστηριότητες του μαφιόζικου δικτύου, περιλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών και της εκβίασης.

Κατά τις εφόδους της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται ότι ανήκουν στην οικογένεια Μπελφόρτε και τους συνεργάτες της, περιλαμβανομένων εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρίες ιδιοκτησίας τους.

Χαρακτηριζόμενα συχνά υπό τον όρο \”μαφία\”, τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα της Ιταλίας περιλαμβάνουν την Κόζα Νόστρα της Σικελίας, την Καμόρα, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στη Νάπολη και στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας της Καμπανίας, την Σάκρα Κορόνα Ουνίτα στην περιοχή της Απουλίας και την Ντραγκέτα στην Καλαβρία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook