Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στον Βήμα 99,5. Ο Γ.Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δεν έχει πολιτική ηθική» και πως «είναι γνωστός διά της προδοσίας», ενώ επανέλαβε πως ούτε εκείνος ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, καθώς έχουν «δέσει πισθάγκωνα τα χέρια τους», υπογράφοντας το Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα γιατί δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Δεν έχει την πολιτική ηθική που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο κ. Σαμαράς».

«Ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός διά της προδοσίας, ένας άνθρωπος ο οποίος καλλιέργησε την προδοσία κι ένας άνθρωπος που επιβραβεύει την προδοσία με τον κ. Συμπιλίδη, δεν έχει την πολιτική ηθική για να μπορέσει να μαζέψει κόσμο» συνέχισε, υπογραμμίζοντας επίσης ότι στη διάρκεια της προεδρίας του Αντ.Σαμαρά δημιουργήθηκαν δύο νέα κόμματα μέσα από τη ΝΔ, η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Ο άνθρωπος (σ.σ. ο Αντ.Σαμαράς) δεν είναι της σύνδεσης, είναι της αφαίρεσης» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε αδελφό κόμμα με τον Αντερς Μπρέιβικ, και κάλεσε τον λαό να μην την ψηφίσει. «Αυτή η θυμωμένη αντίδραση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα» είπε.

«Ο λαός είναι δικαιολογημένα θυμωμένος και θέλει να ψηφίσει με έναν θυμό, αλλά πρέπει να σκεφτεί τι πάει να κάνει. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που έκανε το \’92 στις αναπληρωματικές εκλογές, που ψήφισε Λεβέντη και του έδωσε 30% από αντίδραση. Εδώ τα πράγματα είναι πιο άγρια. Είναι ένα κόμμα που πρεσβεύει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, που τα καμουφλάρει τώρα, ένα κόμμα καθαρά ναζιστικό, ένα κόμμα που είναι αδελφό κόμμα με τον άθλιο τύπο στη Νορβηγία που σκότωσε 70 ανθρώπους, ένα κόμμα το οποίο υμνεί τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς, τον Ρούντολφ Ες, τη σβάστικα» υποστήριξε ο Γ.Καρατζαφέρης, σημειώνοντας:

«Ας σκεφτούν οι Έλληνες πατριώτες ότι αυτή η θυμωμένη αντίδραση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά θα είναι αργά μετά για ανάκληση της ψήφου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «εταιρεία σεκιούριτι που θέλει να αναλάβει τη χώρα», ενώ με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία είπε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η Χρυσή Αυγή είναι από τα κόμματα «που δεν βρίσκουν παρέα» και «δεν έχουν παρέα στην Ευρώπη».

«Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει ένα λάθος που θα το πληρώσει εξαιρετικά ακριβά. Φοβάμαι ένα Κοινοβούλιο στο οποίο μέσα δεν θα μπορεί κανείς να μιλήσει γιατί αυτοί θα αναλαμβάνουν να τα κάνουν \’καλοκαιρινά\’» τόνισε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook