«Είναι σπάνιο φαινόμενο πολίτες να προσπαθούν να πάνε την κυβέρνησή τους στα δικαστήρια, ακόμα περισσότερο δε για μια δυτική ευρωπαϊκή κυβέρνηση να σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», σχολιάζει ο αρθρογράφος του BBC.

Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορείται ότι σε καιρό ειρήνης διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τα μέτρα σκληρά λιτότητας που υιοθετεί, γράφει το δημοσίευμα.

Πίσω από την υπόθεση βρίσκονται δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, οι ψυχολόγοι Όλγα και Τάνια Γεριτσίδου. Την προσπάθειά τους όμως υποστηρίζει μια ευρύτερη ομάδα, η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα σε ένα προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας. Το νεότερο μέλος της ομάδας είναι 19 ετών και το μεγαλύτερο 50.

\"mana-kori-araxni\"

«Δεν είναι εξτρεμιστές, είναι καθημερινοί Έλληνες που ανήκουν στη μεσαία τάξη, δάσκαλοι, δικηγόροι, ψυχοθεραπευτές. Είναι αυτοί που πλήττονται σκληρά από τις περικοπές της ελληνικής κυβέρνησης και οι οποίοι τώρα διεκδικούν την τελευταία τους ελπίδα με ένα ανορθόδοξο τρόπο», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το BBC στην αύξηση των αυτοκτονιών και των εγκληματικών πράξεων στην Ελλάδα, ενώ σημειώνει ότι πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν, για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», δηλώνει η Όλγα Γεριτσίδου στο BBC. «Μπορούμε να αποδείξουμε ότι (οι υπαίτιοι) γνώριζαν την έκταση και τη σοβαρότητα της κατάστασης και ενήργησαν αντίθετα από όλες τις υπάρχουσες λύσεις», συμπληρώνει η Τάνια Γεριτσίδου.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook