Ενώπιον του δικαστή θα εμφανιστεί άνδρας από τη Νέα Υόρκη απολογούμενος για την απάτη του. Επί έξι χρόνια ο 53χρονος άνδρας μεταμφιεσμένος σαν τη νεκρή μητέρα του εισέπραττε τα επιδόματά της. Φορούσε τα ρούχα της, μία ξανθιά περούκα, έντονο μακιγιάζ και κρατούσε κι ένα μπαστούνι.

Ως συνεργό του είχε έναν φίλο του που υποδυόταν τον ανιψιό της γυναίκας ο οποίος υποτίθεται τη φρόντιζε.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή στοιχεία της μητέρας του σε ιδιοκτήτη γραφείου τελετών ώστε να μην καταχωρισθεί ο θάνατός της στα κυβερνητικά δεδομένα. Η γυναίκα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2003, αλλά ο γιος της λάμβανε τα επιδόματά της έως και τον Ιούνιο του 2009, όπως ανέφερε ερευνητής της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο άνδρας δεν λάμβανε μόνο τα επιδόματα της μητέρας του – όπως κι επιδότηση ενοικίου για το διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν αξίας 2,2 εκατ. δολ. – αλλά εισέπρατε και δικό του επίδομα για αναπηρία. Ο απατεώνας πιάστηκε όμως όταν μεταμφιεσμένος εμφανίστηκε στις Αρχές να διαμαρτυρηθεί ότι εξαπατήθηκε από άνδρα που αγόρασε το διαμέρισμά του για 660.000 δολ. σε δημοπρασία.

\"\"

Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κλοπή, πλαστογραφία και συνωμοσία σχετικά με την υποθήκη. «Κράτησα τη μητέρα μου όταν πέθανε και εισέπνευσα την τελευταία της πνοή, οπότε είμαι η μητέρα μου» είπε κατά τη σύλληψή του σύμφωνα με τους ντετέκτιβ. Η μητέρα του πέθανε σε ηλικία 73 ετών το 2003. Αμέσως μετά εξασφάλισε ότι δεν θα καταγράφονταν ακριβώς τα στοιχεία θανάτου κι άρχισε να εισπράττει τα 700 δολ./μήνα από την Κοινωνική Πρόνοια στο όνομά της, όπως βέβαια και το επίδομα αναπηρίας στο όνομά του.

Κατηγορείται ότι προσποιήθηκε πως ήταν η μητέρα του για να δηλώσει χρεοκοπία οπότε θα αποζημιωνόταν με 39.000 δολάρια επιδότησης από την Πολιτεία ώστε να μπορούσε να πληρώνει ενοίκιο για το διαμέρισμά του.  Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι ο πελάτης του ντυνόταν σαν τη μητέρα του, ενώ ο άνδρας αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης 25 ετών αν αποδειχθεί η κλοπή. Ο συνεργός του, ένας 44χρονος άνδρας, δήλωσε ένοχος για τον ρόλο του στην υπόθεση κι εξέτισε ποινή ενός έτους.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook