Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 11,20 δολ. ή 0,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.643,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στο πιο αδύναμο δολάριο μετά τα στοιχεία των δεικτών S&P/Case-Shiller που έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν να υποχωρούν και το Φεβρουάριο διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν δέκα ετών.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων το ασήμι παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 21 cents ή 0,7% τερματίζοντας στα 30,75 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαΐου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,3% τερματίζοντας στα 3,67 δολ. η λίβρα.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές το παλλάδιο και η πλατίνα. Ειδικότερα, η πλατίνα Ιουλίου έχασε 8,20 δολ. ή 0,5% στα 1.548,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε 5,10 δολ. ή 0,8% κλείνοντας στα 665,80 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook