Δεύτερος γύρος απολογιών ξεκινάει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή από τα 10 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τόσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και τέσσερις φερόμενοι ως συνεργάτες του.

Από τα πρόσωπα που έχουν κληθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης είναι η κόρη και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου και Βίκυ Σταμάτη καθώς και συγγενείς του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν ποινικά κολάσιμο ρόλο και συμμετείχαν σε οργάνωση που επί σειρά ετών συνέδραμε στην προσπάθεια του πρώην υπουργού να αποκρύψει την πραγματική προέλευση ή να εμφανίσει ως νόμιμα μεγάλα χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η κόρη του πρώην υπουργού φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με την αγορά το 2006 από την κατασκευαστική εταιρεία Arcon ιδιοκτησίας του Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος όμως την είχε αγοράσει από την εταιρεία Bluebell διαχειριστής της οποίας φαίνεται να είναι ο Νίκος Ζήγρας, της κατοικίας επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Όμως η εταιρεία \”ARCON CONSTRUCTIONS Α.Ε.\” με ανακοίνωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες. Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά \”η εταιρία μας ουδέποτε έχει συναλλαχθεί καθ’ οιοδήποτε τρόπο με την εταιρία « Blue Bell S.A.» πολύ δε περισσότερο δεν έχει αποκτήσει το ακίνητο της οδού Δεινοκράτους 60.\”

Α.Τσοχατζόπουλος: Δεν είμαι ύποπτος φυγής

Ο πρώην υπουργός μέσω των συνηγόρων του έχει προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Ο πρώην υπουργός, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υποστηρίζει πως δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς ήδη του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και όσες φορές εκλήθη από τις δικαστικές Αρχές ήταν πάντα συνεπής.

Ισχυρίζεται επίσης πως δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν είναι υπουργός και δεν μπορεί να υπογράφει συμβάσεις.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook