Για μεθοδευμένη διάλυση των κλινικών στα Νοσοκομεία κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων,ο οποίος σε ανακοίνωσή του εκφράζει την συμπαράστασή του στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Μεθοδικά και προγραμματισμένα η κυβέρνηση και ο υπουργός ΥΚΑ κ. Α. Λοβέρδος διαλύουν κάθε δομή του ΕΣΥ. Με τις πρόσφατες αποφάσεις τους απογυμνώνουν ιδιαίτερα τα περιφερειακά νοσοκομεία από τις κλινικές τους και τα οδηγούν νομοτελειακά σε κλείσιμο.

Ο νόμος 4071/12, ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή λίγο πριν διαλυθεί για την διενέργεια των εθνικών εκλογών, φέρνει τεράστιες αλλαγές στην αποζημίωση των γιατρών για πρόσθετες εφημερίες.

Με τη νομοθετική αυτή παρέμβαση καταργείται η δυνατότητα αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών, εφημερίες οι οποίες είναι σημαντικότατες και αναντικατάστατες ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Δεδομένης της έναρξης ισχύος των διατάξεων του νόμου 4071/12 από 1ης Ιανουαρίου αυτό σημαίνει ότι οι Επίτροποι δεν θα εγκρίνουν πρόσθετες εφημερίες από την αρχή του τρέχοντος έτους, πράγμα που θα οδηγήσει δεκάδες κλινικές νοσοκομείων σε κατάρρευση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, δυστυχώς δικαιώνεται για άλλη μία φορά στα λεγόμενά του περί συστηματικής και προδιαγεγραμμένης διάλυσης των πάντων στο χώρο της Υγείας και εφαρμογής μιας πολιτικής που μόνο στόχο έχει την λογιστική περιστολή δαπανών.

Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι γιατροί του ΕΣΥ, ιδιαίτερα των νοσοκομείων της περιφέρειας, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων βρίσκεται κοντά στους γιατρούς που εργάζονται σε δομές του ΕΣΥ, αντιλαμβάνεται τα τεράστια αδιέξοδα που βιώνουν στην καθημερινή λειτουργία τους στα Δημόσια Νοσοκομεία και δηλώνει αποφασισμένος να καταδικάσει τις πολιτικές απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook