Νέα επίθεση προς το… ευρώ και κυρίως προς την οικονομική και νομισματική «νοοτροπία» που το συνοδεύει εξαπέλυσαν οι κορυφαίοι οικονομολόγοι Νουριέλ Ρουμπινί και Τζορτζ Σόρος.

Ο μεν κ. Ρουμπινί, μέσω του Twitter, επισήμανε την ανάγκη να αποδυναμωθεί το ευρώ και να χαλαρώσει η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική.

«Αν η εγχώρια ζήτηση πρόκειται να είναι αναιμική και αδύναμη λόγω και της απομόχλευσης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, χρειάζεσαι εξαγωγές για να βελτιώσεις την ανάπτυξη», σημείωσε ο διάσημος αναλυτής.

Για να συνεχίσει, λέγοντας πως «προκειμένου να βελτιωθούν οι εξαγωγές χρειάζεται να υπάρχει πιο αδύναμη ισοτιμία ώστε να βοηθηθεί η ονομαστική και η πραγματική υποτίμηση που δεν προκύπτει τώρα». Και να καταλήξει λέγοντας πως «αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ύφεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή».

Την ίδια ώρα και ο Κροίσος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος επανήλθε στα επικριτικά του σχόλια προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και την πολιτική τους.

Μόλις την Τρίτη είχε παρομοιάσει την ΕΕ με τη Σοβιετική Ένωση και τον τρόπο με τον οποίο τελικά αυτή διαλύθηκε και τώρα επανέρχεται, υπογραμμίζοντας πως το ευρώ και η δομή του «υπονομεύει την πολιτική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook