Σε εκκενώσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας όπου διαμένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες προχωρά από σήμερα, Τετάρτη, η ΕΛ.ΑΣ., μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες. Πρέπει να ανακαταλάβουμε το δημόσιο χώρο και να μην υποταχθούμε σε αυτούς που θέλουν τους πολίτες υποταγμένους στο φόβο» τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που φιλοξενούν παράνομους μετανάστες θα διώκονται ποινικά.

Ο ίδιος μάλιστα καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Άμεση Δράση τέτοια φαινόμενα. Στη συνέχεια, η ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχει τις καταγγελίες και με την παρουσία εισαγγελέα και τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ θα προχωρεί σε εκκένωση, απολύμανση και σφράγιση των χώρων αυτών.

Οι μετανάστες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Χρυσοχοϊδη, θα υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις και όσοι νοσούν θα παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγούνται στα κέντρα κράτησης.

«Υπάρχουν φαινόμενα, όπου μένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες, 30 και 50 άνθρωποι σε έναν χώρο από 50 έως 100 τετραγωνικά. Σε άθλιες συνθήκες, που προσβάλλουν τον ανθρωπισμό μας και την ηθική μας. Στις ίδιες πολυκατοικίες μένουν οικογένειες Ελλήνων ή μεταναστών, που κινδυνεύουν κυριολεκτικά από αυτήν την υγειονομική βόμβα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές και καθυστερήσεις. Απειλείται η κοινωνική ειρήνη, απειλείται η δημόσια υγεία».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook