Η Ντερμανάκη Χαρίκλεια (Λία) του Ευάγγελου και της Αθηνάς γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά αλλά έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στα Χανιά.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, για να την κερδίσει τελικά ο στίβος. Ήταν αθλήτρια του Κύδωνα Χανίων με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της.

Το 1988 αποφοίτησε από το 2ο Γ.Λ.Χ. και εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι και πτυχιούχος.

Προερχόμενη από μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια ,η πολιτική δράση και η ενασχόληση με τα κοινά, πάντα ήταν μέρος της ζωής και της σκέψης της, χωρίς όμως να γίνει ποτέ αυτοσκοπός.

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία ενώ σήμερα εργάζεται ως γυμνάστρια στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και σε γυμναστήρια.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό <Χανιά ο Δήμος μας αλλάζει> του νυν Δημάρχου Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Eίναι έφορος στη Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων καθώς και μέλος της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Χανίων.

Ασχολείται με τα πολιτιστικά και τα καλλιτεχνικά δρώμενα και η μουσική και το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη.

Είναι παντρεμένη με τον Βυτινιώτη Παναγιώτη και έχουν μια κόρη 5 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook