Δρομολογήθηκε, μετά από αρκετές δεκαετίες, το σπουδαίο ζήτημα ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου στο νότο, που έρχεται να προσδώσει νέα πνοή, όχι μόνο για Το Δήμο Φαιστού και τη Μεσαρά, αλλά και πανελλαδικά.

Για πρώτη φορά, μετά από την παρέμβαση και τις πολλαπλές παρεμβάσεις της Δημάρχου Φαιστού και της Δημοτικής Αρχής, το ζήτημα απομάκρυνσης των συρματοπλεγμάτων της πρώην 138 Σμηναρχίας Μάχης στο Τυμπάκι από το παραλιακό μέτωπο, γίνεται πράξη, με υπογραφές, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και την υπογραφή και σύμφωνη γνώμη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση.

Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού, για πρώτη φορά ξεμπλοκάρει το τεράστιο ζήτημα «διχοτόμησης» του ενιαίου παραλιακού μετώπου που διαθέτει ο Δήμος Φαιστού, το οποίο εκτείνεται από την παραλία του Κομού δίπλα στα Μάταλα μέχρι και την παραλία Κόκκινου Πύργου, δίπλα στην Αγία Γαλήνη.

Εκτός όμως από την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, μετά από τις πολλαπλές πιέσεις της Δημάρχου, προχωρούν και τα ζητήματα ήπιας ανάπτυξης του νότιου παραλιακού μετώπου, με δημιουργία ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου, όπως προβλέπονται από το ΣΧΟΑΠ Τυμπακίου.

Όλα τα ζητήματα συζητήθηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Τη Δήμαρχο συνόδευσαν στην Αθήνα, οι δύο αντιδήμαρχοι από το Τυμπάκι κ. Γιάννης Μανιαδάκης και κ.Γιάννης Φασομυτάκης, ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Αντώνης Κλαουράκη, ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Κυδωνάκης και ο συνδικαλιστής στα Μέσα Μεταφοράς Αττικής κ. Γιάννης Κτιστάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι το θέμα διάνοιξης του παραλιακού μετώπου στα νότια του Δήμου Φαιστού πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ενώ εκτίμησε παράλληλα πως οι διαδικασίες θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

Η Δήμαρχος από την πλευρά της ανέφερε πως η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πάγιο αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής. Η κ. Πετρακογιώργη τόνισε παράλληλα πως με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχωρά επιτέλους η ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και η ενίσχυση του ιδιαίτερα πλούσιου τουριστικού αποθέματος που διαθέτει ο νότος του νομού Ηρακλείου, το οποίο και παραμένει για χρόνια ανεκμετάλλευτο. Η Δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ θετική την απόφαση του Υπουργείου, ενώ τόνισε πως τώρα πρέπει οι διαδικασίες να δρομολογηθούν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, ένα όραμα ετών παίρνει σάρκα και οστά, ενώ συνδέεται με το στόχο της Δημοτικής Αρχής για πλήρη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, για ενίσχυση του Τουρισμού, αλλά και για γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook