Ερώτηση προς τον υπ.Εξωτερικών για το θέμα της διαμονής των χιλιάδων επαναπατριζόμενων απο την ΛΙβύη σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου και την αναχώρησή τους μέσω του αεροδρομίου Χανίων κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της \”Δημοκρατικής Συμμαχίας\” κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αναλυτικότερα στην ερώτησή του ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

\”Τα όσα συμβαίνουν στην Κρήτη σε σχέση με την φιλοξενία των επαναπατριζόμενων αλλοδαπών από την Λιβύη λόγω των εκεί δραματικών εξελίξεων, μόνο ως παραλογισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Ειδικότερα: Ενώ στο Νομό Χανίων υπάρχει το ασφαλές λιμάνι της Σούδας με μεγάλες δυνατότητες λιμενισμού πλοίων και πάσης φύσεως λιμενικών διευκολύνσεων, το αεροδρόμιο « Ι. Δασκαλογιάννης» με απεριόριστες δυνατότητες και ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση, ειδικά αυτή την εποχή, το σύνολο των επαναπατριζόμενων, συμβαίνει το εξής παράδοξο : Τα πλοία που μεταφέρουν τους παραπάνω αντί για το λιμάνι της Σούδας, προσεγγίζουν το λιμάνι του Ηρακλείου.

Στην συνέχεια οδηγούνται σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου στα οποία παραμένουν μέχρις ότου αποφασιστεί η μεταφορά τους στις Χώρες των οποίων είναι πολίτες. Επειδή όμως το αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεγάλα αεροπλάνα, μεταφέρονται με λεωφορεία στο αεροδρόμιο Χανίων, σε μια απόσταση πάνω από 150 χιλιόμετρα, για να φύγουν από εκεί, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε το εν λόγω αεροδρόμιο δεν έχει πρόβλημα προσγείωσης ή απογείωσης αεροπλάνων οποιουδήποτε μεγέθους.

Η τοιούτου είδους «φιλοξενία» είναι προφανές πως είναι κατευθυνόμενη, με στόχο να επωφεληθούν οι ξενοδόχοι συγκεκριμένης περιοχής, σε βάρος των ξενοδόχων των Χανίων, πλήρως δε αδιαφορεί ο ενορχηστρωτής της όλης «επιχείρησης» για την οικονομική επιβάρυνση, τους κινδύνους της διαδρομής και την ταλαιπωρία των μεταφερόμενων.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών πώς εξηφάνθη η παραπάνω μεθόδευση και αν πρόκειται να συνεχιστεί.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook