Σύσκεψη για τα ζητήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρκαλοχώρι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. 
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, βρέθηκε σήμερα στην περιοχή, προκειμένου να ενημερωθεί, να καταγράψει και να συζητήσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Παρόντες στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου ήταν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Ηρακλείου Μανόλης Κοντοδιάκος, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, καθώς και η εκπρόσωπος του τοπικού Δασαρχείου. 
Επιπλέον, στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των συμβουλίων τοπικών κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου.

Αύξηση των κρουσμάτων μικροεγκληματικότητας

 Με δεδομένο το γεγονός της αύξησης της εγκληματικότητας στην ύπαιθρο, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ενημέρωσε το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή για την εικόνα που παρουσιάζεται στην περιοχή. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μια κοινωνία φιλήσυχη και φιλειρηνική, όπου σημειώνεται αυξητική τάση κρουσμάτων μικροεγληματικότητας και όχι βαρύνουσας εγκληματικότητας, τα οποία ωστόσο έχουν αναστατώσει τους δημότες. 
Τα κύρια χαρακτηριστικά των προβλημάτων που παρουσιάζονται σχετίζονται με μικροκλοπές, που τις περισσότερες φορές δε φτάνουν στην Αστυνομία, καθώς και με δολιοφθορές όχι μόνο στην ιδιωτική, αλλά και στη δημόσια περιουσία. Ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι εκτός από την ανάδειξη των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, αλλά και γενικότερα στα αστικά κέντρα, υπάρχουν σοβαρά θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η ύπαιθρος, η οποία μάλιστα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, που χρειάζονται διαφορετικούς χειρισμούς.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα σημειώνονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα κλοπών αντικειμένων που έχουν ως βάση το χαλκό και το σίδηρο, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία δημοτικών και δημόσιων κτιρίων και κοινόχρηστων δημόσιων χώρων, αλλά και ανυπολόγιστες φθορές στις περιουσίες των πολιτών, όπως οικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις. 
Με δεδομένο το γεγονός ότι αποδέκτες μεταχειρισμένων προϊόντων χαλκού και σιδήρου είναι μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συλλογής και εμπορίας τους και εδρεύουν στο Νομό μας, ζητήθηκε να ελεγχθεί η διακίνησή τους.

Επί τάπητος και η αγροτική ασφάλεια

Επιπλέον, επί τάπητος τέθηκε το θέμα της αγροτικής ασφάλειας σε ό,τι αφορά την ανεξέλεγκτη βόσκηση των ζώων, που ζημιώνει την αγροτική παραγωγή. 
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας υπογράμμισε ότι παρόλο που πρόκειται για αρμοδιότητα της Αγροφυλακής, το θέμα δεν είναι να μεταφέρεται η ευθύνη από τον ένα στον άλλο, ζητώντας στα πλαίσια της συνεργασίας και του διαλόγου να υπάρξει συντονισμός φορέων για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων.
 Τέλος, ο κ. Καλογεράκης αναφερόμενος στη δυναμικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσής τους, καθώς είναι κατά πολύ υποστελεχωμένα και το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι αναγκαίες περιπολίες. Όπως επεσήμανε, «το μεγάλο στοίχημα είναι να προλαβαίνουμε γεγονότα και καταστάσεις και όχι να αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook