Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την ΟΕΒΕΝΗ, επισκέφτηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο υποψήφιος Βουλευτής ανέλυσε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας με τη χρηματοδότηση και τη διασφάλιση της ρευστότητας της αγοράς, που θα εξασφαλισθεί, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 50 δις.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος ανέπτυξε επίσης τις θέσεις του κόμματος για τις παρεμβάσεις:

-Της δημιουργίας ενιαίου Ταμείου Στήριξης των 750.000 Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ.

-Της πληρωμής οφειλών του δημοσίου προς την αγορά.

-Του αυτοματοποιημένου μηχανισμού επιστροφής ΦΠΑ και της αλλαγής των κανόνων του Τειρεσία.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της Επιχειρηματικότητας και της Απασχόλησης και ανέπτυξε τις θέσεις του για: Το φορολογικό. Τη διαδικασία αδειοδότησης που έχει ήδη ψηφιστεί. Το σήμα «Ελληνικό προϊόν».

Τη νέα μορφή Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, η οποία μπορεί να συσταθεί με ένα ευρώ, καθώς και την ένταξη των κλαδικών σχεδίων των φορέων του Ν. Ηρακλείου στο πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επεξεργάστηκε ως Υφυπουργός Εργασίας.

Συγκεκριμένα εντάσσονται τα:

Σωματείο Επαγγελματιών φωτογράφων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμο Ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων Ν. Ηρακλείου, Ομοσπονδία επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, Εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου, Σύνδεσμο Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμο Κουρεών Κομμωτών καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου, Σύλλογο Νέων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Ν. Ηρακλείου, Ομοσπονδία Επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων ανατολικής Κρήτης – Κνωσός και

Σύνδεσμο τουριστικών γραφείων Δυτικής Κρήτης.

Αμέσως μετά ο υποψήφιος Βουλευτής συμμετείχε σε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΗ, όπου ανέπτυξε όλα τα θέματα, τα οποία αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μετά τις εκλογές για την αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος Βουλευτής, σχετικά με το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση του ΟΑΕΔ, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook