Στο Ηράκλειο βρίσκεται η πρόεδρος της Εταιρίας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε. κ. Ντόρα Γαλάνη και αύριο αναμένεται να επισκεφθεί μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη και στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού την Κνωσό με αντικείμενο τη δρομολόγηση του αντίστοιχου σχεδιασμού για την πόλη.

"Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Ηρακλείου θα υλοποιήσει ένα μεγάλο όραμα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της πόλης του Ηρακλείου" τόνισε ο κ. Κουράκης, ενώ περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο μετά την επίσκεψη στην Κνωσό στις 12.30μ.μ.

Και "Ηράκλειο x 4"

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που αφορά το πρόγραμμα «Ηράκλειο χ 4» και προβλέπει την κατάθεση αρχιτεκτονικών προτάσεων για την ενοποίηση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων της πόλης με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο μεγαλύτερο οικοδομικό τετράγωνο με περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, πολύ περισσότερο πράσινο και βελτιωμένη αισθητική και λειτουργία. Όπως εξήγησαν η κ. Γαλάνη αλλά και ο δήμαρχος, ο διαγωνισμός δεν αφορά σε κάποια συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης αλλά θα δώσει ένα οπλοστάσιο ιδεών για το πως μπορεί να προχωρά ο δήμος σε αντίστοιχες παρεμβάσεις κυρίως σε περιοχές της παλιάς πόλης. 

Η κ. Γαλάνη τόνισε πως ο αντίστοιχος διαγωνισμός διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και στην Αθήνα και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Αφορά νέους αρχιτέκτονες έως 40 ετών ενώ τα αποτελέσματά του θα αποτυπωθούν σε μια ειδική έκδοση όπως στην περίπτωση της Αθήνας χ 4 θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.